Evenimentul Zilei > Actualitate > Captură uriașă de droguri ”Crocodil” în București. Încasări de 4.900 de euro într-o singură zi
Captură uriașă de droguri ”Crocodil” în București. Încasări de 4.900 de euro într-o singură zi

Captură uriașă de droguri ”Crocodil” în București. Încasări de 4.900 de euro într-o singură zi

Autoritățile au capturat 50.000 de doze din drogul ”Crocodil”, unul dintre cele mai periculoase cocktail-uri de pe piața stupefiantelor, în București. Sumele încasate de traficanți, într-o singură zi, s-au ridicat și la 4.900 de euro.

Polițiștii antidrog din București au efectuat, duminică, 25 iulie, o captură uriașă de drog ”Crocodil”, considerat a fi unul dintre cele mai periculoase cocktail-uri de pe piața stupefiantelor. Liderul rețelei de trafic de substanțe interzise a fost reținut și urmează să fie prezentat autorităților cu propunere de arestare preventivă.

Cât încasau traficanții. Suma se ridică și la 4.900 de euro

50.000 de doze de drog au fost reținute de oamenii legii. Au fost capturate și alte 3, 2 kg din substanța din care se realiza cocktailul ”Crocodil”.

Cantitatea de droguri capturată de agenții de poliție urma să fie livrată în mai multe zone din București, printre care: Gara de Nord, Zona Unirii, Anton Pan, și George Georgescu.

Din vânzarea substanțelor interzise în cauză, traficanții ar fi încasat sume cuprinse între 3.600 și 4.900 de euro, în doar o singură zi, potrivit autorităților.

Liderul organizației de trafic a fost arestat

Liderul rețelei de trafic este un bărbat în vârstă de 31 de ani, care a fost reținut de către agenții de poliție. Acesta urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Se pedepsesc consumatorii de droguri?

În România, și consumatorii de droguri pot fi pedepsiți, potrivit legislației, însă președintele Federației Nonguvernamentale Antidrog, Gigel Lazăr, a declarat că el nu este adeptul acestei măsuri, mai ales în cazul persoanelor dependente, deoarece acestea sunt bolnave și nu au comis, în fapt, niciun fel de infracțiune.

Autoritățile din România prezintă, la momentul actual, echipament pentru detectarea consumului de droguri pentru doar opt dintre substanțele interzise clasice. Situația de față reprezintă o problemă întrucât, în cazul consumului unei substanțe noi, la realizarea testului, în trafic, de exemplu, rezultatul ar fi negativ.

16, 7% dintre consumatorii de droguri au vârste cuprinse între 15 și 34 de ani, în România, potrivit informațiilor comunicate de Centrul de Monitorizare de la Lisabona. 10, 9% dintre consumatori au vârste între 10 și 64 de ani.

”Problema care derivă din tot acest teribilism al unor tineri care încearcă să inducă plăcere în a consuma droguri. Pot să le spun tinerilor că există o plăcere de moment cu niște efecte dezastruoase în timp”, a declarat Gigel Lazăr, președintele Federației Nonguvernamentale Antidrog, potrivit Antena3.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News