Evenimentul Zilei > Actualitate > Captură importantă de droguri. Puternică lovitură dată celei mai periculoase grupări mafiote
Captură importantă de droguri. Puternică lovitură dată celei mai periculoase grupări mafiote

Captură importantă de droguri. Puternică lovitură dată celei mai periculoase grupări mafiote

 În timpul unei razii în portul Gioia Tauro din regiunea Calabria, anchetatorii italieni antidrog au confiscat peste trei tone de cocaină pură. Calabria este regiunea unde acţionează 'Ndrangheta, una dintre cele mai puternice şi periculoase grupări mafiote din Europa.

Peste 2,3 tone de cocaină au fost descoperite vineri în containere cu care erau transportate banane, alune şi ardei din America de Sud în Italia, conform poliţiei financiare italiene.

În acelaşi timp, circa 850 de kilograme de cocaină ar fi fost descoperite ascunse sub banane într-un camion. Şoferul a fost arestat.

Cocaina ar fi urmat să fie amestecată cu alte substanţe pentru a i se creşte volumul de până la patru ori înainte de a fi vândută.

Traficanţii ar fi făcut circa un miliard de euro prin vânzarea unei asemenea cantităţi de droguri, conform calculelor anchetatorilor.

Ndrangheta, una dintre cele mai puternice şi periculoase grupări mafiote din Europa

Calabria este regiunea unde acţionează ‘Ndrangheta, una dintre cele mai puternice şi periculoase grupări mafiote din Europa şi, conform experţilor, unul dintre cei mai mari importatori de cocaină din lume, scrie Agerpres.

‘Ndrangheta calabreză este considerată de experţi cea mai puternică mafie italiană după ce a depăşit Cosa Nostra din Sicilia şi Camorra din Napoli.

Nimeni nu ştie exact care sunt efectivele ei, însă potrivit justiţiei italiene ‘Ndrangheta numără cel puţin 20.000 de membri în întreaga lume.