Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost arestat unul dintre liderii grupării mafiote ‘Ndrangheta. Era unul dintre cei mai căutați infractori
A fost arestat unul dintre liderii grupării mafiote ‘Ndrangheta. Era unul dintre cei mai căutați infractori

A fost arestat unul dintre liderii grupării mafiote ‘Ndrangheta. Era unul dintre cei mai căutați infractori

Poliția din Spania a reușit să pună mâna pe unul dintre liderii organizației criminale 'Ndrangheta, care face legea mai ales în Calabria.

În Spania a fost arestat unul dintre cei mai puternici lideri ai temutei grupări mafiote calabreze ‘Ndrangheta. Anunțul a fost făcut de reprezentanții poliției de la Madrid, iar acțiunea a avut loc în capitala Spaniei.

Domenico Paviglianiti, unul din fugarii cei mai căutaţi ai Italiei, a fost arestat în plină zi pe o stradă din capitala spaniolă, într-o operaţiune comună cu carabinierii italieni. Poliţia a făcut publică filmarea arestării.

Lider al grupării mafiote ‘Ndrangheta, arestat la Madrid

Paviglianiti avea asupra sa documente portugheze false, şase telefoane mobile şi aproape 6000 de euro cash, conform Agerpres. În 2005, italianul acum în vârstă de 60 de ani a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimă, după ce a fost arestat tot în Spania, în 1996, şi extrădat în Italia în 1999.

În 2019, a fost eliberat în legătură cu un viciu de procedură, după peste 20 de ani petrecuţi după gratii, dar autorităţile din Italia au emis un nou mandat de arestare împotriva lui, după ce justiţia a anulat punerea sa în libertate.

Paviglianiti a plecat în Spania după eliberare, iar poliţia i-a dat de urmă localizând o parte din familia mafiotului la Barcelona, unde se refugiase pentru câteva luni, înainte de a se instala la Madrid.

Considerat de anchetatori „unul din principalii responsabili ai crimei organizate din Calabria”, potrivit poliţiei, Paviglianiti a fost supranumit „boss-ul boşilor” de media italiene pentru rolul său în crime comise în anii 1980 şi 1990, mai ales în timpul unui război între clanurile din ‘Ndrangheta.

În martie, un alt „naş” din ‘Ndrangheta, identificat de garda civilă spaniolă doar prin iniţialele G.R., a fost arestat la Barcelona. ‘Ndrangheta, care-şi are fieful în Calabria, în sudul Italiei, este considerată una din cele mai bogate şi puternice mafii prin controlul pe care îl exercită asupra intrărilor de cocaină în Europa şi a devenit mai redutabilă decât Cosa Nostra siciliană, extinzându-şi activităţile în întreaga lume.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: