Când va fi încoronat oficial regele Charles al III-lea. Vor participa aproape 2.000 de persoane

Când va fi încoronat oficial regele Charles al III-lea. Vor participa aproape 2.000 de persoane Sursa foto: Dreamstime.com

A fost o perioadă încărcată de solemnitate pentru familia regală britanică. Totuși, după ce capete încoronate, demnitari din toată lumea, sute de mii de oameni i-au adus un ultim omagiu reginei decedate, au început întrebările despre încoronarea oficială a regelui Charles.

Data preconizată pentru încoronarea oficială a regelui Charles al III-lea este undeva în lunile mai sau iunie din 2023. Evenimentul ar putea avea loc în iunie, mai ales, pentru că va marca 70 de ani de la încoronarea Elisabetei a II-a. Ca toate marile evenimente regale, încoronarea este pregătită cu ani înainte sub titulatura secretă de „Operation Golden Orb”.

Palatul regal va aștepta 2.000 de oaspeți și va pregăti coroana, sceptrul și globul ceremoniale. De asemenea, vor fi adaptate protocoalele regale tradiționale la lumea modernă. Pentru că britanicii încă o comemorează pe suverană, încoronarea regelui va mai aștepta.

Cât a așteptat Regina Elisabeta a II-a pentru încoronare

În cazul reginei, a durat 16 luni până la încoronare. Aceasta s-a datorat și vârstei noii regine atunci când a murit tatăl ei, regele George al VI-lea. Ea a avut doar 25 de ani când a fost încoronată. Astfel, prim-ministrul de atunci, Winston Churchill, a considerat că a avut nevoie de timp ca să se obișnuiască cu noul rol.

Ne puteți urmări și pe Google News

În jur de 8.000 de oameni au asistat la ceremonia de încoronare din iunie 1953 la Westimnster Abbey. A fost și prima încoronare televizată. Totuși, singura parte care n-a fost văzută pe televizoare au fost momentele consacrării și binecuvântării sacrale prin miruirea de către arhiepiscopul de Canterbury.

Cum va fi ceremonia regelui Charles al III-lea

Ceremonia regelui Charles va fi probabil de dimensiuni mai mici, cu doar 2.000 de oameni din toată lumea. Este cunoscut faptul că regele dorește să fie mai scurtă și mai simplă. Dar nici nu va avea loc curând, în niciun caz pe timpul iernii, ci când vremea va fi mai favorabilă.

La 70 de ani de la încoronarea mamei sale, este de așteptat ca regele Charles să treacă peste tradițiile regale ale încoronării sale. Ca prinț de Wales, el a fost deschis către alte credințe religioase. În acest moment, este capul bisericii anglicane și este de urmărit dacă-și va menține deschiderea.

Ce coroană va purta regele Charles?

Coroana Imperială, cea așezată pe sicriul reginei, este cea principală purtată de suverani la evenimente, inclusiv la inaugurarea parlamentului. În acest an s-a văzut că, atunci când suverana n-a putut participa, coroana a fost pusă pe un scaun pentru a o reprezenta chiar dacă a fost absentă.

Coroana Imperială cântărește puțin peste un kilogram. Ea este ornată cu 2.800 de diamante și patru rubine. Au existat mai multe versiuni ale ei. Ultima a fost făcută în 1937 și a fost micșorată pentru regină la încoronare. Cu toate acestea, există și o coroană care este văzută doar la încoronări. Este vorba despre coroana Sf. Edward care va fi pusă pe capul regelui Charles la eveniment.

Ultima oară a fost văzută în 1953. Astfel, bijuteria va reveni după șapte decenii. Actuala coroană a Sf. Edward cântărește în jur de două kilograme. Ea a a fost făcută în 1661 pentru regele Charles al II-lea și este o replică a originalului, despre care se crede că era din secolul al 11-lea. După ceremonie, coroana Sf. Edward va fi înlocuită de coroana imperială pe care o va purta regele la ieșirea din catedrală.

Obiectele regale

Ca și coroanele, alte obiecte care sunt folosite doar la evenimente speciale vor fi aduse din casetele speciale de la Turnul Londrei. Este vorba despre Globul ceremonial, The Golden Orb, o sferă goală de 30 cm, decorată cu nouă smaralde. Și acesta datează de la încoronarea lui Charles al II-lea din 1661.

În timpul încoronării va sta în mâna dreaptă a suveranului, reprezentând lumea creștină. În același timp,  în mâna stângă monarhul va purta Sceptrul Suveran. El este simbolul unei bune guvernări pline de înțelepciune. Lung de 92 cm, sceptrul poartă cel mai mare diamant din lume, încastrat în ramă de aur în formă de inimă. Este ornat cu smalț albastru și pietre prețioase.

Regele va fi încoronat alături de regina consoartă Camilla. Femeia va purta coroana din platină și diamante făcută pentru regina mamă la încoronarea din 1937. După ceremonie, el va apărea în balconul de la Buckingham Palace împreună cu membrii apropiați din familia regală, informează TheTelegrapg.