Evenimentul Zilei > Social > Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Palatul Buckingham a publicat prima imagine istorică cu locul de odihnă. Foto
Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Palatul Buckingham a publicat prima imagine istorică cu locul de odihnă. Foto

Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Palatul Buckingham a publicat prima imagine istorică cu locul de odihnă. Foto

Palatul Buckingham a publicat prima fotografie cu locul de odihnă al Reginei Elisabeta a II-a alături de Prințul Philip, în capela regală din Windsor, în care apare o lespede funerară cu numele ei și al părinților și al soțului ei. Postarea a fost însoțită de o fotografie a mormântului suveranului înconjurat de aranjamente florale.

Palatul Buckingham a publicat sâmbătă o fotografie cu locul de veci al reginei Elisabeta a II-a, în capela regală din Windsor, în care apare o lespede funerară cu numele ei și al părinților ei, precum și al soțului ei, prințul Philip.

„O piatră funerară a fost plasată în Capela Memorială Regele George VI, ca urmare a înmormântării Majestății Sale Regina Elisabeta. Capela Memorială Regele George VI se află în interiorul Capelei St. George, Windsor”, a scris familia regală de pe contul său de Twitter.

Piatra, realizată din marmură neagră belgiană, se află în Capela memorială Regele George al VI-lea, pe care regina Elisabeta a comandat-o în 1962 ca loc de înmormântare pentru George al VI-lea, tatăl ei.

Palatul Buckingham a publicat prima imagine istorică cu locul de odihnă al reginei Elisabeta a II-a

Pe piatră scrie „George VI 1895-1952 / Elizabeth 1900-2002” pe primele două rânduri, apoi „Elizabeth II 1926-2022 / Philip 1921-2021”. Sora reginei Elisabeta, prințesa Margaret, este, de asemenea, înmormântată la capela, la Castelul Windsor, la vest de Londra. Elisabeta a murit pe 8 septembrie la Castelul Balmoral, după 70 de ani pe tron.

Când se poate vizita mormântul reginei Elisabeta a II-a

Oamenii vor putea să aducă un omagiu la locul de veci în orice zi în care Capela Sf. Gheorghe este deschisă credincioșilor începând cu 29 septembrie. Redeschiderea are loc la 10 zile după ce Regina a fost înmormântată alături de Prințul Philip, care a murit în urmă cu 17 luni.

Capela memorială a Regelui George al VI-lea – o anexă deschisă adăugată la partea de nord a clădirii, în spatele culoarului North Quire, în 1969 – a fost comandată de regină ca loc de înmormântare pentru tatăl ei. Cenușa Prințesei Margareta a fost de asemenea înmormântată în capela memorială alături de sicriele părinților ei.

Sicriul Prințului Filip a fost îngropat de asemenea în capela memorială a casei regale britanice. Capela Sf. Gheorghe este locul de odihnă al unui număr de regi și regine, datând de la înmormântarea lui Henric al VII-lea în secolul al XVI-lea. De când Bolta (Necropolă) Regală a fost construită de George al III-lea, cei mai mulți monarhi și membri ai familiei regale au fost înmormântați acolo, scrie theguardian.com.