Un fost investigator din cadrul Departamentului de Stat susține că autoritățile chineze sunt responsabile pentru apariția și răspândirea pandemiei de coronavirus. În opinia sa, există indicii conform cărora coronavirusul a apărut într-un laborator din Wuhan, China, iar de acolo s-a răspândit în toată lumea.

Dezvăluirile au fost făcute de David Asher, care a condus o investigație cu privire la apariția și răspândirea coronavirusului sub președintele Donald Trump. El a declarat că o persoană care lucra la Institutul de Virusologie din Wuhan în acel moment a furnizat informații despre moartea soției cercetătorului, după cum relatează Summit.news.

Potrivit informațiilor prezentate de oficialul american, cel puțin trei lucrători din cadrul acestui institut au fost spitalizați în noiembrie 2019 cu simptome similare COVID-19. Iar soția unuia dintre aceștia a decedat la câteva zile după aceasta.

Aceste incidente, susține fostul oficial al Departamentului de Stat, aveau loc în vreme ce oficialii guvernului comunist din China asigura Organizația Mondială a Sănătății că virusul care a provocat pandemia de COVID nu este transmisibil la oameni. Situația a fost ascunsă încă o lună după ce s-a aflat despre aceste cazuri.

David Asher a concluzionat că este suspect faptul că trei persoane care lucrau într-un mediu foarte protejat s-au îmbolnăvit în același timp cu afecțiuni severe, iar acest lucru să nu fi avut legătură cu coronavirusul. Asher a mai spus că datele colectate de serviciile de informații indică o implicare a militarilor chinezi care efectuează cercetări în domeniul armelor biologice la laborator.

Întrebări care cer un răspuns

Fostul oficial al Departamentului de Stat a declarat că dovezile arată că coronavirusul a fost „optimizat pentru transmiterea între oameni într-un mod în care nici un coronavirus transmis de lilieci nu a fost vreodată”.

El a adăugat că ideea potrivit căreia virusul care provoacă boala COVID-19 a apărut în mod natural este „ridicolă” și că „aproape nu existau dovezi care să susțină o evoluție naturală.

Rapoartele anterioare au sugerat că Institutul Wuhan a preluat un transport cu unii dintre cei mai mortali agenți patogeni din lume cu doar câteva săptămâni înainte de izbucnirea pandemiei de COVID. Se știe, de asemenea, că laboratorul a modificat agenții patogeni naturali pentru a deveni mai contagioși.

Investigația demarată de David Asher a fost ulterior închisă, după alegerile castigate de Joe Biden și instalarea noii administrații la Casa Albă.