Când a început coronavirusul să dea semne de viață. O nouă teorie care ar putea schimba tot ce se știa

Când a început coronavirusul să dea semne de viață. O nouă teorie care ar putea schimba tot ce se știa sursa: arhivă EVZ

Trei cercetători de la un laborator din Wuhan au manifestat simptome provocate de coronavirus, încă din noiembrie 2019, înainte de primul caz raportat de Beijing.

Noi dovezi care arată că problemele legate de coronavirus au început mai devreme decât se știa inițial. Astfel, conform unui raport, în luna noiembrie a anului 2019, trei cercetători care lucrau la un laborator chinez, ce a fost examinat ca posibil punct de origine al pandemiei de coronavirus, au fost internați în spital, din cauza unei boli.

Jurnaliștii de la „Wall Street Journal”, care au citat actualii și foștii oficiali americani, au scris că informațiile adunate de „un partener internațional” se extind în cadrul unui document al Departamentului de Stat al SUA. Acesta confirmă faptul că lucrătorii de la Institutul de Virusologie Wuhan au prezentat simptome „în concordanță coronavirus și boli sezoniere comune ”, în toamna anului 2019.

Situația în privința originii coronavirusului este incertă în continuare

Un oficial care a întocmit raportul a spus că are nevoie de mai multe dovezi pentru a trage concluzii ferme legat de acest subiect. Un alt oficial a afirmat că este nevoie de fapte foarte exacte pentru a da un verdict.

Ne puteți urmări și pe Google News

Foarte mulți experți în sănătate au crezut că virusul a început să circule în centrul orașului chinez Wuhan în noiembrie 2019. Autoritățile din Beijing datează primul caz confirmat la 8 decembrie a acelui an. Teoria conform căreia coronavirusul s-a strecurat în mod accidental de la Institutul de Virusologie din Wuhan, în lumea largă, a câștigat credibilitate. La baza aceste teorii au stat o anchetă și un raport al oficialilor de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), făcut în colaborare cu autoritățile chineze. Dar reprezentanții multor țări au contestat acest verdict, conform nypost.com.

China a lansat multe teorii fără credibilitate

Suspiciunile au fost alimentate și de oficialii de la Beijing. Care au decis ca laboratorul respectiv că nu prezinte înregistrări ale activității legate de cercetarea făcută asupra liliecilor. Mamiferele considerate purtătoare ale coronavirusului.

Aparatul de propagandă și dezinformare din China a lansat mai multe teorii legate de modul în care s-a răspândit virusul. Una era legată de ambalarea alimentelor congelate importate și a provenit dintr-o unitate de cercetare biomedicală de la Fort Detrick din Maryland (SUA).

La începutul lunii mai mulți oameni de știință au respins teoria „scurgerii accidental”, lansată de OMS.