Trei strategii pentru a doborî barierele alăptării și pentru a reduce riscul de cancer la sân

Trei strategii pentru a doborî barierele alăptării și pentru a reduce riscul de cancer la sân Trei strategii pentru a doborî barierele alăptării și pentru a reduce riscul de cancer la sân. Sursa foto Dreamstime

Trei strategii pentru a reduce riscul de cancer la sân. Un nou raport al UCLA Center for Health Policy Research sugerează că furnizorii de servicii medicale, companiile de asigurări și angajatorii trebuie să încurajeze femeile din California să alăpteze.

Trei strategii pentru a reduce riscul de cancer la sân. S-a demonstrat că alăptarea la sân reduce riscul de apariție a cancerului de sân la mame și oferă beneficii pentru sănătatea bebelușilor. Cu toate acestea, specialiștii licențiați în alăptare pot fi dificil de accesat, concediul de maternitate este prea scurt, iar amenajările la locul de muncă pentru femeile care alăptează lipsesc.

Riscul de cancer la sâni crește la aceste femei

Femeile de culoare, asiatice americane, native din Hawaii și din insulele din Pacific se confruntă adesea cu dificultăți și mai mari, inclusiv cu practici culturale de hrănire și atitudini față de alăptare și lipsa de reprezentare rasială sau etnică în rândul furnizorilor de servicii de alăptare. Femeile din mediul rural au, de asemenea, mai puțin acces la consultanți.

Această combinație de factori s-a dovedit a fi o barieră insurmontabilă în calea alăptării pentru unele femei, potrivit lui AJ Scheitler, director de dezvoltare, implicare și planificare strategică la UCLA Center for Health Policy Research. Rezultatul este că multe femei care doresc să alăpteze nu o fac atât de mult timp cât și-ar dori, a declarat Scheitler, autorul principal al raportului și al recomandărilor corespunzătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cancer

Trei strategii pentru a doborî barierele alăptării și pentru a reduce riscul de cancer la sân. Sursa foto Pixabay

Recomandări pentru a reduce riscul de cancer la sân

Pentru a crește accesul la consultanții în alăptare, autorii raportului oferă recomandări care ar reduce riscul de cancer de sân. În primul rând, femeile trebuie să lucreze cu niște consultanți licențiați în domeniul lactației.

Consultanții pot educa mamele cu privire la ceea ce trebuie să se aștepte, cum ar fi înțelegerea fluctuațiilor de greutate la un nou-născut și abordarea oricăror provocări fizice care ar putea determina o mamă să renunțe la alăptare, cum ar fi durerea mamelonului, mastita (umflături) și apariția întârziată a aprovizionării cu lapte.

În al doilea rând, trebuie îmbunătățită cunoașterea politicilor de concediu familial și trebuie prelungită durata acestora. Primele luni de după naștere sunt vitale pentru ca mamele să creeze legături cu bebelușii lor și să îi alăpteze. Pentru a îmbunătăți concediul de familie, autorii recomandă alinierea politicilor de concediu de familie cu recomandările privind practicile de alăptare.

Legea alăptatului în public

Se recomandă, de asemenea, îmbunătățirea gradului de conștientizare în rândul proprietarilor, managerilor și angajaților de la locul de muncă cu privire la drepturile de concediu familial. În cele din urmă, trebuie să se asigure că legile existente pentru a permite alăptarea la locul de muncă sunt puse în aplicare.

alăptare

Trei strategii pentru a doborî barierele alăptării și pentru a reduce riscul de cancer la sân. Sursa foto Dreamstime

Atât legile federale, cât și cele din California impun angajatorilor, indiferent de mărime, să ofere mamelor care alăptează timp suficient pentru a extrage lapte într-un loc privat corespunzător, care nu este o baie. Cu toate acestea, participantele la studiu au declarat că revenirea la locul de muncă a făcut ca alăptarea să fie o provocare.

Raportul recomandă creșterea gradului de conștientizare a drepturilor legale privind amenajările la locul de muncă pentru mamele care alăptează în rândul profesioniștilor în resurse umane, managerilor și angajaților, aplicarea politicilor actuale privind alăptarea la locul de muncă și includerea mesajelor privind drepturile la locul de muncă în campaniile publice pentru a ajuta la normalizarea practicii femeilor care își extrag lapte în timpul zilei de lucru, potrivit medicalexpress.