Academia de Medicină pentru Alăptare din SUA nu vrea să mai audă de cuvinte precum "mamă", "sân" și "lapte matern"

Academia de Medicină pentru Alăptare din SUA nu vrea să mai audă de cuvinte precum "mamă", "sân" și "lapte matern"

Victorie majoră pentru militanții LGBTQI + în Statele Unite ale Americii.

Într-o mișcare fără precedent de raliere la ideologia progresistă, Academy of Breastfeeding Medicine (Academia de Medicină a Alăptării) a emis un document de poziție și noi orientări privind limbajul folosit în ceea ce privește alăptarea.

Cuvântul mamă este înlocuit cu expresia „persoană care alăptează”

„Pentru a fi incluzivi cu toți oamenii în materialele noastre scrise, utilizarea unui limbaj incluziv (de exemplu, folosirea expresiei „persoană care alăptează” în loc de „mamă”) este adecvat în multe contexte

Folosirea limbajului  incluziv pentru gen în locurile în care LGBTQI + este ilegal poate face mai mult rău decât bine și poate împiedica accesul la informații importante pentru familii”, se arată, pe de altă parte, în document.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarația de poziție a Academia de Medicină a Alăptării recunoaște, de asemenea, că astfel de termeni incluzivi nu au neapărat același sens (anatomic sau fiziologic) cu cuvântul pe care doresc să îl înlocuiască. De exemplu, înlocuirea termenului cu „mamă” cu cel de „părinte” poate fi confuză, dacă nu inexactă, dat fiind faptul că, până în prezent, există date insuficiente privind rezultatele obținute de tații transgender în hrănirea sugarilor.

Potrivit site-ului newscientist.com, o femeie transgender de 30 de ani a fost prima înregistrată oficial care și-a alăptat bebelușul. Un tratament experimental care a durat trei luni și jumătate și a inclus hormoni, un medicament anticomitiv și stimularea sânilor, i-a permis să producă 227 grame de lapte pe zi.

Autorilor nu le va fi impus noul limbaj

Dr. Arthur I. Eidelman, redactor-șef al Medicinii pentru alăptare- publicație care aparține neutru, susține, în context, că publicația "încurajează utilizarea unui limbaj de gen neutru ca orientare generală. Cu toate acestea, ar trebui să fie clar că alegerea terminologiei în ceea ce privește specificul practicilor pentru sugari de hrănire a laptelui uman revine autorului unui manuscris trimis redacției și că nu va fi impusă nicio terminologie specifică de către jurnal. Nu mai puțin, se va aștepta ca citarea datelor, recomandărilor sau politicilor de la alte organizații sau din literatura mondială acceptată să utilizeze alegerea limbii autorului original sau a organizației”.

În justificarea deciziei sale, Academy of Breastfeeding Medicine susține că acționează în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă 2030 ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) și ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) 3 și la cerea specifică a ONU și OMS „de a înceta violența și discriminarea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersexuale”, scrie liebertpub.com.