Evenimentul Zilei > Social > INCOMPETENȚA AUTORITĂȚILOR lovește din nou. 15 MILIOANE de euro, ARUNCAȚI pe APA SÂMBETEI și TURIȘTI BATJOCORIȚI
INCOMPETENȚA AUTORITĂȚILOR lovește din nou. 15 MILIOANE de euro, ARUNCAȚI pe APA SÂMBETEI și TURIȘTI BATJOCORIȚI

INCOMPETENȚA AUTORITĂȚILOR lovește din nou. 15 MILIOANE de euro, ARUNCAȚI pe APA SÂMBETEI și TURIȘTI BATJOCORIȚI

Weekendul a sute de turiști a fost distrus de o altă „investiție” de care s-a ales praful. Mai exact, o mulțime de turiști au pornit dis de dimineață la drum cu gândul că vor schia pe pe Pârtia Rarăul care s-a inaugurat, azi, la Câmpulung Moldovenesc au rămas doar cu un vis. Când au ajuns la destinație, au avut parte de o serie de evenimente mai puțin plăcute. Telegondola nu a funcționat pentru că gerul a înghețat ”oarece„ senzori.

Oamenii, cărora li se promiteau și gratuități, cum era de așteptat, s-au enervat. Nimic nu merge! Unii ditre ei au plecat dezamăgiți, alții încă așteaptă un miracol…din partea autorităților și conducerii. Dacă turiștii au plecat de acolo dezamăgiți, autoritățile care, de la ministrul de resort, prefect la primarul orașului, cu mult cinism se pare, au încercat să „îmbrace” într-un mod cât mai atractiv eșecul, scrie Știridinbucuvina.ro

Au făcut poze pentru posteritate și au plecat, iar turiștii au rămas acolo, cu ochoi în soare și cu gândul că poate mâine va fi mai bine.

Pârtia a fost inaugurată de Salvamont și Ski Rarău Câmpulung Moldovenesc. În rest nimeni nu a avut curajul să urce pe jos pârtia ca mai apoi să coboare pe schiuri.

Ba mai mult, au fost chemați și trei preoți pentru slujba de sfințire a pârtiei doar că aceasta a fost cam scurtă și fără oficialități pe scenă pentru că sutele de oameni nervoși la un moment dat s-au revoltat și au vociferat.

Anunțul făcut de primarul din Câmpulung Mihăiță Negură, e drept, suna în alt fel: „Cea mai importantă investiție în domeniul turismului din Moldova, în valoare de 15 milioane de euro, a fost finalizată! Pe data de 5 IANUARIE 2019 invit câmpulungenii, sucevenii și toți iubitorii sporturilor de iarnă la inaugurarea pârtiei de schi din Masivul Rarău. Pârtia are o lungime de 2.850 m, dificultate medie și este dotată cu instalație de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie și mașină de bătut zăpada„.

Investiția finalizată după 10 ani și așteptată cu sufletul la gură mai ales de zona Câmpulungului dar și de sute de persoane pasionate de turiști a dezamăgit din prima zi.