Evenimentul Zilei > Sport > Campionatul Mondial. Proiect de lege îndreptat împotriva lui Lionel Messi. Argentinianul, luat în colimator
Campionatul Mondial. Proiect de lege îndreptat împotriva lui Lionel Messi. Argentinianul, luat în colimator

Campionatul Mondial. Proiect de lege îndreptat împotriva lui Lionel Messi. Argentinianul, luat în colimator

Lionel Messi stârnește controverse în Mexic după ce naționala Argentinei a câștigat meciul din grupele Campionatului Mondial împotriva mexicanilor. În acest timp, atacantul lui PSG se pregătește pentru confruntarea cu Țările de Jos din sferturile de finală ale turneului final din Qatar.

O deputată mexicană a inițiat un proiect de lege prin intermediul căruia cere ca Leo Messi să fie declarat persona non grata în Mexic. Maria Clemente Garcia Moreno a prezentat documentul prin care vrea ca starul argentinian să fie interzis în Mexic. Motivul din spatele deciziei deputatei este reprezentat de un gest făcut de fotbalistul lui PSG după meciul câștigat de Argentina în grupele Campionatului Mondial împotriva Mexicului, 2-0.

„Îndemnăm ca Ministerul Afacerilor Externe să îl declare persona non grata pe teritoriul Mexicului pe cetățeanul de naționalitate argentiniană și spaniolă Lionel Andres Messi Cuccitini, din cauza disprețului și a lipsei de respect arătate față de Mexic în timpul Campionatului Mondial, pe 26 noiembrie 2022”, se arată în documentul din Mexic.

Leo Messi a fost atacat din toate părțile

Leo Messi a primit critici și din partea lui Canelo Alvarez. În timpul sărbătorii declanșată în vestiar la finalul meciului, argentinianul ar fi călcat în picioare un material de culoare verde despre care s-a spus că ar fi fost un tricou al Mexicului. Tricoul ar fi ajuns în posesia lui Messi în urma unui schimb efectuat după fluierul final al arbitrului.

Pe imaginile filmate s-a putut observa cum decarul Argentinei dă cu piciorul peste respectivul obiect vestimentar în momentul în care se descalță. În plus, tricoul se afla pe jos în momentul în care „pumele” se bucurau de succesul obținut. „Așa cum respect eu Argentina, trebuie să respecți tu Mexicul. Nu vorbesc despre toată țara, vorbesc despre Messi și lucrul pe care l-a făcut. Să nu dea Dumnezeu să te găsesc!”, a scris Canelo Alvarez, pe contul său oficial de Twitter.

Lionel Messi a dansat și a cântat la bustul gol după victoria în fața Mexicului

Messi a fost cel care a dechis scorul în meciul disputat în fața naționalei Mexicului, 2-0. Fotbalistul a ajuns la opt goluri marcate la Campionatele Mondiale, egalându-l astfel pe marele Diego Armando Maradona. Starul lui PSG a fost copleșit de emoții la finalul partidei. Messi s-a descătușat în vestiar. Atacantul a cântat, la bustul gol, alături de coechipierii săi, într-o atmosferă specială, informează Tyc Sports.

Elevii lui Scaloni se pregătesc pentru meciul din sferturile de finale ale Campionatului Mondial din Qatar. „Pumele” vor juca împotriva selecționatei din Țările de Jos după ce au învins-o pe Australia, scor 2-1.