Campania de vaccinare. Marele obiectiv pe care îl are România în luna martie. Ce doze intră în joc

Campania de vaccinare. Marele obiectiv pe care îl are România în luna martie. Ce doze intră în joc Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Campania de vaccinare din România are ținte înalte. În luna martie se dorește vaccinarea zilnică a 50.000 de oameni.

Campania de vaccinare în România continuă și în scenă intră și dozele celor de la AstraZeneca. Florin Cîțu, prim-ministrul României, a anunțat că noul ser va fi distribuit începând de duminică. Programările se vor face începând cu data de 10 februarie.

180 de cabinete medicale vor fi organizate pentru vaccinare cu serul produs de AstraZeneca. Vaccinul AstraZeneca va fi folosit doar pentru persoanele are au vârsta între 18 și 55 de ani. Premierul Florin Cîțu a dezvăluit faptul că în următoarele zile vaccinul va fi distribuit centrelor de vaccinare, iar programarea pe platformă va fi posibilă de pe 10 februarie.

Campania de vaccinare, ținta lunii martie: „50.000 de vaccinuri pe zi și vom merge spre ținta de 100.000 de vaccinuri pe zi”

Obiectivul este ca, în luna martie, 50.000 de români să fie vaccinați în fiecare zi. „Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare. Deși am rămas în topul UE în ceea ce privește numărul de vaccinări. Dar începând cu luna martie primim din ce mai multe doze și programul de vaccinare se va accelera. Vom trece în luna martie de 50.000 de vaccinuri pe zi și vom merge spre ținta de 100.000 de vaccinuri pe zi, pe care ne-am propus-o de la început”. A fost anunțul făcut de premierul Florin Cîțu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”

Un anunț important a fost legat de încercarea producerii unui vaccin în România. „Nu, România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Comisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”. În acest sens s-a discutat la nivel de UE. „Am început discuţiile. Am spus că avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”. A mai afirmat premierul Florin Cîțu.