Evenimentul Zilei > Social > Se VINDE GSP. Camelia Voiculescu a început deja TRATATIVELE pentru vânzarea ziarului către RINGIER
Se VINDE GSP. Camelia Voiculescu a început deja TRATATIVELE pentru vânzarea ziarului către RINGIER

Se VINDE GSP. Camelia Voiculescu a început deja TRATATIVELE pentru vânzarea ziarului către RINGIER

Camelia Voiculescu, reprezentant al patronatului GSP, s-a întâlnit la București cu un oficial al Ringier pentru a discuta vânzarea unui ziar.

Ringier a fost reprezentat la întâlnirea cu Camelia Voiculescu de Robin Lingg (38 de ani), nepotul lui Michael Ringier, membru în boardul Ringier din Elveția. 

Totodată, potrivit informațiilor Paginademedia.ro, chiar astăzi a început un audit al companiei Convergent Media, care editează Gazeta Sporturilor. 

Compania Ringier a mai avut, în trecut, încercări editoriale în materie de presă sportivă. Chiar titlul Gazeta sporturilor a mai fost în portofoliul companiei.

Istorie:

În 1999, Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-șef este numit Claudiu Șerban.

După o perioadă scurtă, în anul 2000, Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.

2002-2003: Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive și cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînțelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan, pe de o parte și managementul Ringier și Răzvan Cornețeanu, pe de altă parte, toată redacția părăsește Pro Sportul luat de Ringier.

2003. Echipa Ioanițoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport și Gazeta Sporturilor.

2007. Ringier renunță la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (care îl deține și în prezent).

2013-2014. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta Sporturilor, Ringier ajunge la masa discuțiilor cu Intact.