Cadouri de Ziua îndrăgostiţilor. Valentine's Day, ziua dragostei şi a iubirii
- Daniel Magureanu
- 9 februarie 2021, 14:59
Ziua îndrăgostiţilor sau Valentine's Day – aşa cum este cunoscută în toată lumea – reprezintă una dintre ocaziile în care cuplurile îşi pot demonstra dragostea şi altfel decât o făceau în mod obişnuit.
Cadouri de Ziua îndrăgostiţilor Valentine's Day. Valentine's Day, ziua dragostei şi a iubirii, se celebrează în fiecare an la 14 februarie. Preluată de la americani, Valentine’s Day reprezintă o zi marcată de numeroase cadouri şi surprize. Toate făcute din dragoste, ceea ce uneori poate încurca mai ales când vine vorba despre cadouri…
Când vine vorba despre alegerea unor cadouri de Ziua îndrăgostiţilor, cuplurile nu vor să dea greş. Acest moment se pregăteşte cu multă atenţie. Totuşi, din dorinţa de a ieşi totul pefect, uneori se intră în criză de timp. Se poate ajunge aici din cauza căutării prelungite a unor daruri considerate ideale.
În plus, mulţi îndrăgostiţi vor să-şi surprindă perechile, ceea ce iarăşi nu este o misiune uşoară. Mai ales când există şi o vechime a cuplului şi fiecare ştie la ce s-ar putea aştepta de la celălalt…
Când vine vorba despre alegerea anumitor cadouri, intervin şi alţi factori. Printre ei se regăsesc bugetul, imaginaţia sau disponibilitatea de a căuta cea mai bună ofertă. Totuşi, este greu să dai greş dacă ţii cont de câteva recomandări generale.
Şi mai este ceva. Cine iubeşte cu adevărat va ţine cont mai ales de gestul în sine al persoanei iubite, nu neapărat de valoarea cadoului. Desigur, contează şi calitatea darului, dar mai presus ar trebui să fie dragostea şi energia din spatele acestuia.
Revenind la recomandările generale care te ajută să fii la înălţime de Valentine's Day… Trebuie spus că prima regulă este să nu tratezi Ziua îndrăgostiţilor ca pe o obligaţie. Sunt multe femei care suferă enorm dacă simt că partenerul tratează Valentine's Day ca pe o zi de care de abia aşteaptă să scape.
Cadouri de Ziua îndrăgostiţilor
Cine ia cadourile pentru Ziua îndrăgostiţilor trebuie să se informeze discret cu privire la preferinţele partenerului sau a partenerei. Trebuie ales un cadou care să-i placă persoanei iubite, nu celui care ocupă de cumpărare.
Deşi poate părea de modă veche, o felicitare care însoţeşte cadoul este de mare efect. Aşa se construieşte o amintire foarte frumoasă. Dacă jumătatea are o fire mai romantică, trebuie ţinut cont şi de acest aspect.
O şampanie fină şi o cină la lumina lumânărilor se încadrează în exigenţele oricărui romantic. Pentru cele sau cei care sunt mai orientaţi către vremurile moderne, nu e rea nici ideea unui tratament cosmetic de calitate.
O cremă fină, o şedinţă la spa, o sesiune pentru îndepărtarea ridurilor cu acid hialuronic ar putea fi foarte apreciate la 14 februarie.
Pentru cei care îşi doresc ceva mai diferit, se poate opta pentru o plimbare cu balonul. Tot în această zonă, mai adaptată celor care iubesc adrenalina, poate fi inserată şi o săritură cu paraşuta.
Indiferent de cadou, de Valentine's Day nu uita de flori
O regula de aur spune că indiferent de cadou pe care el îl alege, nu trebuie să lipsească florile. De Valentine's Day sunt numeroase oferte atât în florăriile clasice, dar şi în cele online. Sunt şi oferte, astfel că un buchet spectaculos n-ar trebui să coste foarte mult.
Parfumul preferat reprezintă, de asemenea, o variantă de cadou atât pentru el, cât şi pentru ea. Cine simte nevoia timpului de calitate poate opta pentru o excursie în doi. Şi România are destule locuri frumoase în care doi îndrăgostiţi pot sărbători Ziua îndrăgostiţilor.
Pentru cuplurile care vor să depăşească monotonia, există varianta escaladării în sălile speciale amenajate. De asemenea, o idee cu ar fi o sesiune de tras cu pistolul în poligon. Sau poate fi o întrecere pe pista de carturi. Sau poate fi bungee jumping...
Dacă ştii că perechii tale îl plac bijuteriile, ceasurile sau diverse articole de îmbrăcăminte, este bine să ţii cont de aceste nevoi. Dacă iei un colier, nu uita că el poate fi gravat cu numele persoanei iubite. Nu uita de declaraţia de dragoste, pe care o poţi scrie de mână.
La capitolul bijuterii, trebuie spus că femeile apreciază inelele bine lucrate, cerceii sau lenjeria intimă fină. De cealaltă parte, bărbaţii ştiu să aprecieze un ceas de calitate. În acest secol, ei apreciază enorm şi o consolă modernă de jocuri video. De asemenea, cine ştie că are planuri serioase, poate oferi jumătăţii un animal de companie, pe care să-l crească împreună.
Ziua Îndrăgostiților mai este numită Ziua Sfântului Valentin sau Sărbătoarea Sfântului Valentin. Inițial, ea a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus.
Ziua îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume.
Legenda Sfântului Valentin
„Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă.
Împăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. În consecință, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători.
Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați. Valentin, care era un preot crestin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzică.
El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de împărat. Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr și înțelept.
L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind «Adu-ți aminte de Valentin al tău.»”, se arată pe ro.wikipedia.org.
Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viața Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală.
Poezii de dragoste, de Ziua îndrăgostiţilor
Pentru cei mai romantici, un cadou poate fi şi recitarea unor versuri care au marcat generaţiile în România.
Ochiul tău iubit (Mihai Eminescu)
Ochiul tău iubit,
Plin de mângâieri,
Dulce mi-ai lucit
Până ieri.
Oare te pierdui
Pe acest pământ,
Fără ca să-mi spui
Un cuvânt?
Oare te înduri,
Tu, ca să mă laşi,
Geniu de păduri
Drăgălaş?
Luna în zădar
Bate în fereşti,
Şi mă-ntreabă iar
Unde eşti?
Ar luci pe zid
Până ce te culci,
Până ţi se-nchid
Ochii dulci.
Şi ar tremura
Tainic în frunziş
Şi te-ar săruta
Pe furiş.
Dar ea zi cu zi
E în orice loc
Şi te va găsi
Cu noroc.
Eu nu pot să plec
Peste nori şi vânt,
Şi să te petrec
De-unde sunt.
Cum nu sunt ca ea,
Ca să mă strecor,
Drept oglinda ta
Să cobor!
Chipul tău frumos
Să-l privesc întreg,
Cu atât folos
Să m-aleg.
Să apar ca-n vis
Acelei vederi
Care mi-au surâs
Până ieri.
Cadouri de Ziua îndrăgostiţilor Valentine's Day
Ce bine că eşti (Nichita Stănescu)
E o întâmplare a fiinţei mele şi atunci fericirea dinlăuntrul meu e mai puternică decât mine, decât oasele mele, pe care mi le scrâşneşti într-o îmbrăţişare mereu dureroasă, minunată mereu.
Să stăm de vorbă, să vorbim, să spunem cuvinte lungi, sticloase, ca nişte dălţi ce despart fluviul rece în delta fierbinte, ziua de noapte, bazaltul de bazalt.
Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi tâmpla de stele, până când lumea mea prelungă şi în nesfârşire se face coloană sau altceva mult mai înalt şi mult mai curând.
Ce bine că eşti, ce mirare că sunt! Două cântece diferite, lovindu-se amestecându-se, douâ culori ce nu s-au văzut niciodată, una foarte de jos, întoarsă spre pământ, una foarte de sus, aproape ruptă în înfrigurata, neasemuită luptă a minunii că eşti, a-ntâmplării că sunt.
Cadouri de Ziua îndrăgostiţilor Valentine's Day
Romanţa ultimului sărut (Ion Minulescu)
Opreşte-mă!… Nu mă lăsa Să te sărut, Căci gura mea În clipa-n care îţi sărută gura Îţi soarbe lacomă şi respirarea Cu care-ţi prelungeşti caricatura Pe care bunul Dumnezeu Ţi-a creionat-o după chipul său - Aşa cum i-a dictat-o inspirarea!…
Opreşte-mă!… Nu mă lăsa Se te sărut, Căci gura mea E gura care nu sărută Decât cu sărutarea mută A celor ce,-mpăcaţi cu cele sfinte, Pornesc cu tălpile-nainte Şi-n gură cu câte o floare, Culeasă-anume pentru cine moare!…
Opreşte-mă!… Nu mă lăsa Să te sărut, Căci gura mea Sărută fără… “va urma”.
Iar mâine-n zori când voi pleca, În gura mea Cu respirarea ta, Nu-ţi voi lăsa – drept amintire - Decât portretul meu pe poartă, O zi de doliu-n calendar, Nota de plată la dricar Şi… “Veşnica ta pomenire” Pe fundul celor opt pahare De ţuică fiartă, Golite după-nmormântare De cei opt ciocli ce-ţi purtară Coşciugul în spinare.
Opreşte-mă!… Nu mă lăsa Să te sărut, Căci gura mea N-a sărutat decât aşa Cum a vrut Ea…
Şi tot aşa va săruta mereu, Fiindcă – fatal – nu sărut Eu, Sărută numai Gura mea…