Alberto Fernandez, președintele Argentinei, a împlinit, vineri, 62, și a primit o veste proastă. El a fost confirmat cu coronavirus, după ce a efectuat un test antigen. Oficialul de la Buenos Aires fusese vaccinat ant-Covid.

„La sfârşitul zilei de astăzi (vineri), după ce am avut febră de 37,3°C şi o uşoară durere de cap, mi s-a făcut un test antigen, rezultatul fiind pozitiv”. A scris Alberto Fernandez pe contul său de Twitter. De asemenea, el a mai spus că așteaptă rezultatul unui test PCR, care să confirme sau să infirme primul rezultat. „M-am izolat deja, respectând protocolul actual şi urmând instrucţiunile medicului meu personal. Chiar dacă mi-aş fi dorit să-mi fi încheiat ziua de naştere fără această veste, am o stare de spirit bună.”

Președintele a fost vaccinat cu Sputnik-V la începutul acestui an

Președintele Argentinei s-a vaccinat cu Sputnik-V la data de 21 ianuarie, iar la 11 februarie a primit cea de-a doua doză. Fernandez, care avea stabilită pentru sâmbătă dimineaţă o întâlnire cu primarul capitalei Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, pentru a analiza creşterea infecţiilor din ultimele zile. El a anunțat că a contactat persoanele cu care s-a întâlnit în ultimele 48 de ore. „Pentru a evalua dacă acestea vor fi considerate contacţi direcţi pentru a se autoizola.”

Alberto Fernandez avut probleme de sănătate în urmă cu doi ani, în timpul campaniei prezidențiale

În iunie 2019, când Alberto Fernandez candida la preşedinţie în alegerile din octombrie din acel an, presa a informat că el suferea de inflamaţie la nivelul membranei care acoperă cavitatea toracică şi plămânii. Politicianul recunoscuse că anterior suferise un trombembolism pulmonar.

Argentina se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus. Potrivit cifrelor oficiale, această ţară, cu 44 de milioane de locuitori, a raportat peste 2,3 milioane de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 56.023 de decese asociate COVID-19