Românul Lucian Bute încrucişează mănuşile cu veteranul jamaican Glen Johnson, care este poreclit "Gentlemanul", la noapte (ora 4.00, în direct pe postul The Money Channel), în Quebec.
Acesta este cel de-al 30-lea meci al său la profesionişti. Gălăţeanul în vârstă de 31 de ani (29 de victorii, dintre care 25 prin KO) va încerca să îşi apere pentru a noua oară centura IBF la categoria supermijlocie, pe care a câştigat- o în urmă cu patru ani.
Specialiştii consideră că partida cu Johnson va fi cel mai greu test de până acum pentru român, în ciuda faptului că jamaicanul este cu 11 ani mai în vârstă decât Bute, iar rezultatele acestuia din ultima vreme (2 victorii şi 3 înfrângeri) nu sunt grozave.
Cu toate acestea, Johnson (51 de victorii, 15 înfrângeri şi 2 remize), care a fost partener de antrenament al gălăţeanului în 2009, a făcut, în trecut, câteva "victime" cu nume, printre care şi celebrul Roy Jones Jr., pe care jamaicanul l-a făcut KO în 2004.
Dacă Bute vine după victoria facilă de la Bucureşti (KO în runda a patra) obţinută în faţa francezului Jean-Paul Mendy, adversarul românului de mâine vine după un eşec în faţa britanicului Carl Froch, deţinătorul titlului WBC.
The Money Channel, singurul post TV care a dat bani ca să transmită meciul
Gala din Canada va fi transmisă în România de postul "The Money Channel", singurul care a ajuns la un acord pentru achiziţionarea drepturilor TV. "Am perfectat toate formele pentru transmiterea în România a meciului lui Lucian Bute", a declarat reprezentantul postului TV cu profil economic, Sorin Freciu.
Potrivit acestuia, partida lui Bute susţine noul slogan al postului – "Economia este viaţă". "Sportul face parte din viaţă, televiziunea face parte din viaţă, iar românii îşi doresc să vadă acest meci", a explicat Freciu decizia de a transmite gala.

Lucian Bute va încasa aproximativ două milioane de euro pentru meciul cu Glen Johnson.
"Nu va fi un meci de antrenament", a declarat campionul român. "Va fi o luptă adevărată, pe care o va câştiga pugilistul cu strategia cea mai bună", a mai spus Bute, care îl consideră pe Johnson un "băiat de treabă, care merită mult respect".

Johnson nu a mai fost învins înainte de ultimul gong din 1997, când a fost pus la podea de un alt veteran al boxului – Bernard Hopkins.
"Biblia Boxului" prevede o victorie grea a românului
"Bute, unul dintre cei mai talentaţi pugilişti ai lumii, se va lupta cu un veteran, un sportiv constant şi greu încercat în trecut", susţine "Ring Magazine", publicaţie supranumită "Biblia Boxului", care crede că partida va fi una "de calitate", dar şi că învingător va ieşi românul prin decizie unanimă.
Lucian a câştigat ultimele şase partide prin KO, singurele mari emoţii pe care le-a avut gălăţeanul în ultimii ani venind în prima confruntare cu mexicanul Librado Andrade (în 2008), când românul a fost pus la podea, însă gongul final l-a salvat, în momentul în care arbitrul ajunsese cu numărătoarea la 8. De atunci, cel poreclit "Mister KO" a făcut le gea în faţa unor sportivi mai slab cotaţi: Jesse Brinkley, Brian McGee sau Jean-Paul Mendy.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/yWEhCEUJAL8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/lwwZuXxlr1Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Citiţi şi:

  • MEGASURPRIZĂ: Lucian Bute se bate pe "The Money Channel"
  • Bute vs. Johnson, primele contre. Glen: "Va fi război". Vezi clipul galei | VIDEO
  • Bute şi Johnson s-au întâlnit la mall. Vezi imagini de la antrenament | VIDEO