Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale

Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale Soluția eficientă pentru a scăpa de buruieni. Sursa Foto: Arhiva EVZ

O femeie a împărtășit o modalitate simplă și naturală de a scăpa de buruieni.

Cum să scapi de buruieni în mai puțin de 24 de ore

Buruienile pot fi o adevărată problemă pe zonele cu pietriș și pe terase. Este greu să le elimini complet, deoarece semințele sunt transportate prin aer sau de către păsări și insecte, iar acestea vor încolți oriunde există pământ, umiditate și lumină.

Pe grupul de Facebook Gardening Hint and Tips, o femeie a împărtășit un sfat pentru distrugerea buruienilor. După ce a auzit la rândul ei de metodă și a observat că dă rezultate, ea a decis să împărtășească secretul și alți oameni.

Renunțând la soluțiile încărcate cu substanțe chimice din magazine, Trudy Hurd a optat pentru două produse de bază din gospodărie: sarea și apa clocotită, după cum relatează Express.

Ne puteți urmări și pe Google News

buruieni, soluție

Această metodă face minuni pentru aleile de pietriș și terase

Cu toate acestea, ea a avertizat împotriva utilizării compoziției în apropierea florilor sau a ierbii. Experții au informat anterior cu privire la eficiența folosirii sării și a apei fierbinți pentru a combate buruienile:

„Sarea este cea mai eficientă ca erbicid atunci când este amestecată cu apă. Concentrația recomandată a amestecului de apă sărată depinde de locul în care intenționați să aplicați erbicidul. Dacă aplicați sarea într-o zonă în care sănătatea pe termen lung a solului nu reprezintă o problemă, se poate face un amestec mult mai puternic, cum ar fi un amestec de doi la unu sau trei la unu”, au spus specialiștii.

Această doză mare de sare va modifica inevitabil nivelurile de pH ale solului în timp, însă te va ajuta să scapi de buruieni.

buruieni, soluție

Profesioniștii sfătuiesc ca soluțiile de apă sărată să fie îndreptate direct asupra frunzelor buruienilor

Este esențial să se evite îmbibarea rădăcinilor cu acest amestec pentru a proteja pământul din jur. Puteți pulveriza apa sărată cu ajutorul unei sticle sau o puteți turna dintr-un alt recipient. Dacă în apropiere se află și alte plante, udați-le bine după aplicare. Astfel veți dilua orice cantitate de apă sărată rătăcită care s-ar fi putut infiltra în solul din apropiere.

În ceea ce privește desfășurarea oțetului împotriva buruienilor, experții au subliniat că „s-a dovedit de-a lungul timpului că este ineficient de unul singur".

Cu toate acestea, atunci când este combinat cu sare și apă, oțetul poate face minuni. Similar amestecului cu apă sărată, oțetul trebuie folosit cu prudență. El poate perturba în timp echilibrul pH-ului solului, ceea ce ar putea afecta creșterea viitoarelor plante.