Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucureștiul este înconjurat de „un cerc de foc”. Localitățile din Ilfov nu scapă de carantină, județul e lider la infectări
Bucureștiul este înconjurat de „un cerc de foc”. Localitățile din Ilfov nu scapă de carantină, județul e lider la infectări

Bucureștiul este înconjurat de „un cerc de foc”. Localitățile din Ilfov nu scapă de carantină, județul e lider la infectări

Probleme în continuare pentru multe localități din județul Ilfov, aflate în apropiere de București, care rămân în carantină.

Chiajna și Cornetu, localități aflate în județul Ilfov, rămân în carantină pentru alte 14 zile. Conform unui comunicat redactat de Prefectura Ilfov. Ordinele şefului DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, stipulează prelungirea măsurii de carantină zonală pentru Chiajna şi Cornetu de marţi, de la ora 22,00, până pe 13 aprilie la aceeaşi oră.

Ilfov este județul cu cea mai ridicată rată de infectare cu coronavirus. 22 de localități sunt plasate în carantină în această perioadă, iar unele au ajuns chiar în etapa a doua, pentru că măsura a fost prelungită de autorități. Ieri, conform ultimelor date publicate de autorități, Ilfov avea o rată de infectare de 9,12 la mia de locuitori.

1.443 de persoane, reconfirmate pozitiv

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.204 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos, conform ultimului bilanț

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.443 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

175 de morți, conform ultimului raport

În intervalul 29.03.2021 (10:00) – 30.03.2021 (10:00) au fost raportate 175 de decese (104 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 51 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 59 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 decese la categoria de peste 80 de ani.