Evenimentul Zilei > Actualitate > Borcea: „Când am venit la Dinamo nu erau bani nici de apă plată. Dacă nu era domnul Cohn nu puteam da foc peluzei”
Borcea: „Când am venit la Dinamo nu erau bani nici de apă plată. Dacă nu era domnul Cohn nu puteam da foc peluzei”

Borcea: „Când am venit la Dinamo nu erau bani nici de apă plată. Dacă nu era domnul Cohn nu puteam da foc peluzei”

Cristi Borcea a anunţat oficial că se retrage de la conducerea echipei din Ştefan cel Mare şi a vorbit despre perioada petrecută la Dinamo.

Cristi Borcea a afirmat că cea mai mare dezamăgire pe care a trăit-o la Dinamo s-a petrecut atunci când „roş-albii” au pierdut campionatul în faţa echipei Unirea Urziceni.
„A fost foarte greu să iau decizia de-a mă retrage. Am fost alături de Dinamo atât timp şi acest club va rămâne în sufletul meu toată viaţa. Nu va exista o altă echipă unde mă veţi vedea vreodată. Pentru mine există Dinamo sau nimic. Le mulţumesc colegilor mei, domnul Badea şi Dragoş (n.r. Dragoş Săvulescu), îmi permit să îi spun aşa. Au fost şi momente mai neplăcute, momente de rătăcire, dar aşa se întâmplă peste tot. Am regretat totul imediat şi la fel şi el. Titlul pierdut în faţa Unirii Urziceni a fost cea mai mare dezamăgire pentru mine. De atunci, 95% din nopţi le-am dormit cu medicamente. Aveam o echipă extraordinară„, a spus Borcea.
Fostul acţionar a vorbit şi despre momentul în care a ajuns la club. Au fost 17 ani de momente plăcute. Nea Cornel Dinu m-a adus la Dinamo într-un moment în care clubul era pe locul 12 şi nu aveam bani de apă plată sau apă minerală. În iarnă eram decis să mă retrag, să fac pasul înapoi, dar am hotărât să continuăm după o discuţie cu domnul Badea. A venit însă acea problemă de sănătate şi mi-am dat seama că cel mai important în viaţă e să fii sănătos. Eu nu pot fi implicat decât 100%. Nu pot face lucrurile pe jumătate. De asta e mai bine să mă retrag. Domnii Badea şi Săvulescu au făcut un proiect frumos”, a mai afirmat Cristi Borcea.
El a povestit celebrul episod de la derby-ul Steaua – Dinamo, în 1997, atunci când fanii „câinilor” au dat foc unei peluzei din Ghencea. „Domnul Cohn ne-a ajutat foarte mult atunci. Dacă nu era el, nu puteam da foc peluzei din Ghencea, el ne-a dat cartoanele.”