BOR cere să fie eliminată obligația de a promova ideea identității de gen în rândul elevilor. O măsură „total abuzivă și nocivă”

BOR cere să fie eliminată obligația de a promova ideea identității de gen în rândul elevilor. O măsură „total abuzivă și nocivă” Vasile Bănescu. Sursa foto: Arhiva EVZ

iBiserica Ortodoxă Română a transmis care este poziția sa față de problema ideologilor de gen. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a explicat că obligația de a promova în instituțiile de învățământ ideea că genul unei persoane poate fi schimbat este nocivă și abuzivă.

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a emis un comunicat de presă în care a precizat că este prezentă și poziția celorlalte culte religioase din România privind problema identității de gen. Ministerul Educației a introdus în noile Legi ale Educației prevederi în legătură cu prezentarea diversității sexuale în școli și normalitatea că o persoană își poate schimba genul. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a explicat că învățământul public din România ar trebui să fie ferit de orice formă de ideologizare. El a continuat prin a spune că studiul religiei în școlile din România este baza culturii umaniste europene, iar elevii în acest fel trebuie să o înțeleagă.

„Știința europeană însăși a încolțit nu în pofida creștinismului, ci chiar în solul său, datorită lui; - «ideologia de gen» care descrie ca normalitate o deviație psiho-somatică numită „«transgenderism» nu constituie miezul unei științe reale, ci este o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii structurată de cele două sexe: masculin și feminin/ feminin și masculin”, a mai spus Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR a mai adăugat că obligația ca diversitatea sexuală să fie promovată în instituțiile de învățământ este o idee „total abuzivă și nocivă”. De asemenea, instituția nu este de acord nici cu prezentarea copiilor faptul că este normal să îți poți schimba genul din masculin în feminin și invers. Bănescu a subliniat că aceste lucruri vor avea efecte asupra formării intelectuale și morale a tinerilor elevi „care trebuie să se pregătească în anii de acumulări culturale pentru viața și societatea reale, nu utopice, sprijinite pe familia naturală datorită căreia istoria omenească a mers și merge mai departe”,

Ne puteți urmări și pe Google News

BOR nu consideră că persoanele transgender sunt discriminate

Bănescu a subliniat că pot apărarea „devieri de la normă”, făcând referire la rasism și marginalizare, iar persoanele care sunt victimele acestor fenomene trebuie înțelese și sprijinite. Totuși, acest lucru nu înseamnă că acești oameni ar putea să se simtă discriminați dacă se va folosi în continuarea „gramatica corectă” și genurile masculin și feminin în comunicarea publică.

În același comunicat se mai precizează că „prezentarea ignorantă/ peiorativă în noile legi ale învățământului a sintagmei «dogme religioase» sfidează miezul teologic al creștinismului fertil cultural și social. Dogma religioasă nu este un construct ideologic situat la polul opus adevărului, ci un adevăr revelat și apoi formulat care constituie o «geamandură» sau un «far» pentru reflecția teologică, reflecție inclusiv de ordin moral”. Bănescu a concluzionat prin a spune că nu trebuie uitat faptul că aceste ideologii de gen vor reprezenta mereu „un atentat” la ordinea societății.