Revoltă în fața Școlii Centrale din Capitală după ce elevii au fost puși să vizioneze un film cu băieți gay - Exclusiv

Revoltă în fața Școlii Centrale din Capitală după ce elevii au fost puși să vizioneze un film cu băieți gay - Exclusiv

Mai mulți părinți revoltați s-au adunat la un manifest în fața Școlii Centrale din București în această dimineață. Aceștia protestează față de acțiunile dascălilor care au pus mai multe clase să vizioneze un film cu băieți homosexuali. Și mai grav, deznodământul peliculei e stupefiant în contextul dat: din cauza iubirii neconvenționale, unul dintre ei se sinucide.

Șirul evenimentelor descrise de mamele și tații copiilor sunt departe de a avea legătură cu educația, iar conducerea are o singură apărare, neasumată oficial momentan, ci doar popularizată prin intermediul Whatsapp: „Pelicula a fost premiată la Cannes”.

Protestul din fața Colegiului Național „Școala Centrală” din această dimineață, organizat de Alianța Părinților din România, vine în urma unui șir de evenimente care ridică mari semne de întrebare. Părinții sunt revoltați de politica instituției de învățământ care îi expune pe elevi la tot mai multe materiale din zona orientărilor sexuale LGBT.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unii dintre copii au refuzat să participe la aceste „activități de educare” și au fost tratați dur de către profesori, acuză părinții.

Elevi de 13 ani, puși să vizioneze un film cu copii gay, cei de 14 ani, să citească o carte erotică

Mai multe acte de acest gen au fost reclamate, inclusiv faptul că elevii mai mari au fost puși să facă un eseu dintr-o carte de lectură erotică.

„Prima lectură din clasa a IX-a la Limba Română a fost Portretul lui Dorian Gray, tema LGBT”, spune un părinte.

În cursul acestei luni, la Colegiul Național din București, elevii de gimnaziu au fost duși să vizioneze un film „de propagandă homosexuală”, Close,  care prezintă relația de dragoste dintre doi băieți, copii la rândul lor. În final, unul dintre ei se sinucide.

Alianța Părinților a relatat întregul eveniment într-o plângere adresată Colegiului, menționând și că direcțiunea școlii se justifică spunând că pelicula a fost premiată la Cannes. Reacția conducerii însă nu este una asumată oficial, ci doar transmisă prin intermediul Whatsapp către părinți și asociația menționată.

Ministerul Educației nu pare să știe încă de acest eveniment, cel puțin nu cei de la Biroul de Presă pe care EVZ i-a contactat chiar în timp ce protestul, anunțat de zilele trecute, se desfășura în fața Colegiului.

A fost transmisă și o solicitare scrisă vizavi de incidentul reclamat de părinți, însă momentan nu s-a primit niciun răspuns.

Mai jos, scrisoarea transmisă de Alianța Părinților către Colegiul Național „Școala Centrală”:

Către:

Consiliul de Administrație al Colegiului Național Școala Centrală

Consiliul Profesoral al Colegiului Național Școala Centrală

Alianța Părinților din România a luat cunoștință de faptul că, în zilele de 13 și 15 februarie 2023, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au fost duși să vizioneze filmul Close, ca activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu Institutul Francez. Filmul promovează explicit modul de viață LGBT, iar explicațiile date de unitatea de învățământ ca răspuns la reacția părinților reprezintă o jenantă încercare de justificare a antrenării copiilor într-o activitate ale cărei mesaje educative se pot rezuma astfel:

1-"dacă o persoană de același sex îți face avansuri, adică  manifestă față de tine ,interes romantic’, trebuie să răspunzi acelor avansuri, deoarece altminteri acea persoană se va sinucide, iar tu te vei simți vinovat” 

2-"sinuciderea reprezintă un mijloc de rezolvare a problemelor”.

Precizăm că înclinațiile/preferințele sexuale ale cadrelor didactice nu ne preocupă, dar nu dorim ca ele să transpară în activitățile curiculare sau extracuriculare în care sunt antrenați copiii noștri. Încadrarea filmului în categoria AP12, premiile și nominalizările la care faceți referire, precum și faptul că elevii duși să-l vadă au cel puțin 13 ani sunt elemente lipsite de relevanță, deoarece conform Art. 29 din Constituția României, "Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine.” 

Comunicatul școlii invocă și participarea benevolă a elevilor la activitatea respectivă. Din informațiile pe care le avem rezultă că s-au făcut presiuni subtile asupra copiilor care au refuzat să participe la această activitate. Știm, de asemenea că elevilor nu le-a fost prezentat în prealabil subiectul filmului, deci consimțământul le-a fost viciat. Vă atragem atenția că nici prezentarea prealabilă a subiectului nu ar fi fost suficientă, deoarece părinții sunt cei care decid asupra tipului de educație pe care doresc să o primească copiii lor.

Conform  Art. 157 al ”Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar” din 04.07.2022: ”Părinții sau reprezentanții legali ai antepreșcolarului / preșcolarului / elevului sunt parteneri educaționali principali ai unităților de învățământ”. ONG-urile (ex. Institutul Francez, sau altele ) pot fi parteneri ai unității de învățământ, dar numai părinții sunt parteneri educaționali principali. Unitatea de învățământ are obligația de a-i consulta cu privire la activitățile cu rol educativ pe care și le propune, iar activitățile extracuriculare se desfășoară cu acordul scris al părinților.

Ca urmare, Subscrisa Asociația Alianța Părinților, prin reprezentant legal Președinte Cristian Filip, vă solicită , să ne furnizați informațiile următoare, în temeiul dispozițiilor art. 31 – Dreptul la informație - din Constituția României și Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public:

1- Solicităm să ne transmiteți copiile proceselor verbale încheiate la ședințele cu părinții elevilor din clasele care au fost duse să vizioneze filmul Close.

2- Solicităm să ne furnizați dovada că părinții au primit informații corecte și complete despre subiectul filmului și că și-au dat acordul prin semnătură pentru ca elevii (copiii lor) să vizioneze acest film.

3- Solicităm să ne transmiteți pe adresa de e-mail din antetul prezentului document varianta comunicatului conducerii Colegiului, semnată și ștampilată, pentru a o putea folosi în viitorul nostru demers penal (Art. 197 Cod Penal: Relele tratamente aplicate minorului), având în vedere că prin vizionarea acestui film care promovează homosexualitatea juvenilă și incită la sinucidere, copiii noștri au fost supuși unei agresiuni psihice și au suferit o traumă.

Precizăm că vă putem pune la dispoziție studii științifice care indică o rată a afecțiunilor psihice de 5 până la 10 ori mai mare în cazul tinerilor auto-declarați LGBTQ+ 110 alte ”genuri”. Acesta este viitorul psihologic/ psihiatric spre care doriți să-i îndreptați pe copiii noștri prin activitățile Colegiului? În anexa 2 găsiți rezultatele unui studiu medical realizat în SUA pe 53 milioane subiecți, atestând gradul de dezorientare, predispoziție la crize psihice și sinucidere al tinerilor LGBTQ+,  ”eroii” din filmele promovate de conducerea Colegiului. În luna decembrie 2022, la interval de trei săptămâni, municipiul Iași a fost zguduit de două morți tragice și subite a doi travestiți (deci din categoria ”LGBTQ+) care s-au sinucis în urma unor crize și decepții asemănătoare cu cele ale personajului sinucigaș din filmul Close.

Nu acesta este viitorul pe care îl dorim copiilor noștri! Vă amintim faptul că dumneavoastră aveți obiectul muncii numai atâta timp cât noi considerăm potrivit să ne înscriem copiii în această școală. Viziunea educațională a școlii va constitui principalul criteriu de evaluare în analiza pe care o vom face pentru a stabili dacă această școală mai corespunde, sau nu, exigențelor și standardelor noastre morale.

Solicităm număr de înregistrare și răspuns în termenul legal.”, a transmis Asociația Părinților.

Răspunsul pe care l-au primit părinții pe Whatsapp:

După publicarea materialului, pe 6 martie, „Asociatia de Parinti ai elevilor din Colegiul National Scoala Centrala” ne-a trimis, pe adresa redacției, următoarele precizări:

„Colegiul National școala Centrala, având în vedere profilul intensiv/ bilingv franceza, are in derulare un parteneriat cu Institutul Francez de peste 20 de ani in cadrul căruia desfășoară în comun evenimente culturale, educative si concursuri școlare. - pe 13 si 15.02.2023 elevii scolii de la clasele cu profil de intensiv/bilingv franceză au participat la Cinema Elvire Popesco din cadrul Institului Francez la vizionarea filmului CLOSE – filmul fiind parte a unei activități organizate in cadru acestui parteneriat. - La acest Eveniment, au participat benevol doar elevii care si-au exprimat expres dorința de a viziona filmul în cauză, iar parintii au cumparat de pe site-ul https://eventbook.ro/film/bilete-close-13-februarie-ora-13-30 biletele, vizionand in prealabil trailerul, a se intelege de aici ca nu a existat obligativitate sau impunere de vizionare colectiva. - Toți elevii care au dorit să vizioneze acest film au vârsta de peste 13 ani și părinții acestora complet informați au fost de acord ca ei să vizioneze filmul CLOSE. - Elevii de clasa a VII a respectiv a VIII a care nu au dorit să participe au rămas in sălile de clasa împreuna cu un cadru didactic. - AsPSC însăși organizează cu acordul si sub îndrumarea conducerii scolii și împreună cu cadrele didactice și părinții elevilor Colegiul Național Școala Centrală periodic activități educativ - culturale , de orientare profesionala si divertisment pentru elevii Colegiului Național Școala Centrală - Conform site-ului AsPSC www.aspsc.ro comunitatea noastră este deosebit de activa si implicata in toate activitățile organizate pentru elevii Colegiului Național Școala Centrală cu scopul de a imbunatatii calitatea viatii de elev si pentru o dezvoltare armonioasa a elevului.

- Dorim a se transmite mesajul ferm ca „parintii” manifestantii din fata institutiei noastre nu fac parte din colectivul de parinti ai scolii noastre ci au fost persoane ce probabil apartin acestei Aliante a Parintilor pentru Romania manifestand complet independent de dorinta si opinia parintilor scolii noastre. - AsPSC nu are nicio legătură cu și nici nu a fost contactată până în prezent de vreun reprezentant legal al acestei Alianțe Părinților pentru Romania si nici nu a primit vreo sesizare din partea vreunui parinte nemultumit de programele si parteneriatele Scolii Centrale cu Institutul Francez. - Deși în permanent contact cu părinții, elevii și corpul profesoral AsPSC nu a fost sesizată și nu are cunoștință de vreun demers expres al părinților elevilor din Colegiul Național Școala Centrală cu privire la organizarea protestului în cauză. - AsPSC se delimitează de orice acțiune de protest al oricărei asociații de părinți care se pronunță împotriva rasismului, xenofobiei, homofobiei, sexismului și altor forme de intolerață”