Manualul de predare care a stârnit revolta părinților: Promovează „convertirea” copiilor. Video

Manualul de predare care a stârnit revolta părinților: Promovează „convertirea” copiilor. Video Burse școlare mai mici pentru elevi, de luni. Care este explicația. Sursa: Syda Productions | Dreamstime.com

Un nou manual aprobat de Ministerul Educației stârnește reacții de nemulțumire în rândul unei părți a părinților. Nemulțumiți de materia ce ar urma să li se predea copiilor la școală, aceștia au reacționat prin petiții. Manualul în cauză poate fi consultat și analizat de cei interesați la inspectoratele școlare județene sau pe site-urile acestora, unde se află în dezbatere publică.

Ministerul Educației a transmis profesorilor un ghid de predare pentru material egalitate de gen. Materialul, considerat un instrument menit să-i ajute pe profesori să predea această materie la clasă, este în conformitate cu prevederile legale adoptate la nivel național și european și a fost aprobat de Ministerul Educației.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Coaliția pentru Egalitate de Gen, manualul reprezintă un sprijin pentru profesori, menit să-i ajute în abordarea tematicii cu privire la egalitatea de gen, la orele pe care le desfășoară.

Cu toate acestea, însă mai mulți părinți, reuniți în cadrul unei asociații, Alianța Părinților, consideră că profesorii nu ar trebui să folosească acest ghid, motiv pentru care au semnat o petiție către Ministerul Educației. Ei cer retragerea ghidului dedicat profesorilor, astfel încât aceștia să nu-l folosească pentru a le educa copiii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Această solicitare este motivată de faptul că manualul promovează idei care deformează imaginea copiilor despre normalitate și generează confuzii care le pun în pericol dezvoltarea normală din punct de vedere emoțional, afectiv, mental, social, moral și spiritual”, spun părinții în petiția pe care o semnează.

Profesorii vorbesc despre o confuzie majoră

Specialiștii consideră că semnatarii petiției sunt în eroare și că fac o confuzie între „identitatea de gen” și „egalitatea de gen”, una dintre valorile care stau la baza Uniunii Europene.

Inspectorul general al ISJ Iași, Luciana Antoci, a relatat că această „campanie declanșată e, din păcate, pe o zonă de confuzie gravă între identitatea de gen și egalitatea de gen. Activitățile propuse prin acest ghid sunt exclusiv legate de egalitatea de gen”.

Conform definițiilor oficiale, egalitatea de gen se referă la egalitatea dintre femei și bărbați în ceea ce privește drepturile, tratamentul, responsabilitățile, oportunitățile și realizările economice și sociale ale acestora. Există egalitate de gen atunci când bărbații și femeile au aceleași drepturi, responsabilități și oportunități în toate sectoarele societății și atunci când diferitele interese, nevoi și priorități ale bărbaților și femeilor sunt evaluate în mod egal.

Ce anume deranjează în manulul destinat profesorilor

Cei care contestă materialul și ghidul destinat profesorilor, fac aprecieri asupra unor exerciții menite să stârnească dezbateri și controverse.

„Sabina îl amenință pe iubitul ei, Alin, că va fi pedepsit de Dumnezeu dacă nu merge la biserică”; „Laura a înjurat-o pe iubita ei atunci când aceasta a ieșit în oraș cu o altă fată”; „Mara îi aruncă iubitului său mâncarea ce conține carne, ouă, lactate, în timpul Postului Paștelui și încearcă să-l oblige să respecte aceleași reguli bisericești pe care le respectă ea”; „Cristi îi interzice iubitului lui să iasă în oraș cu prietenii lui sau să meargă la petreceri fără el”.

Autorii petiției sunt deranjați de forma acestor afirmații despre care spun că promovează „convertirea” copiilor la modul de viață al comunității LGBTQ.

„Este limpede faptul că există un program asumat, care urmărește nu numai acceptarea de către societate a orientărilor LGBTQ+, ci și convertirea, în special a copiilor, la acest mod de viață”, se arată în petiția adresată ministrului Educației, Ligia Deca, după apariția ghidului pentru pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen”.

Mai mulți părinți nu sunt de acord

Mai mulți părinți s-au arătat nemulțumiți de prevederile acestei materii noi care are drept scop promovarea egalității dintre bărbați și femei, după cum relatează infoactual.ro:

Maria C. din Iași are doi copii, în clasa întâi și a treia. Funcționară la stat, vrea să le ofere o bună educație și o viață frumoasă. Dar nu vrea să știe despre egalitatea de gen și s-a arătat șocată de apariția acestui ghid. După părerea ei. copiii sunt în formare, iar o asfel de carte, culmea destinată profesorilor, i-ar putea influneța negativ.

„Caracterul lor este în formare, merg la școală ca să studieze și mai întâi ar fi bine să învețe lucrurile normale, pornind de la Adam și Eva. Nu sunt de acord, nu vreau ca proprii mei copii să învețe dintr-o astfel de carte care ridică multe întrebări și pentru noi, adulții. Este o idee total eronată”, a mărturisit indignată Maria.

Gabriela A. este o mamă din București. Are un băiat în clasa a patra. Și ea s-a arătat indignată de o astfel de idee.

„Copiii sunt ca niște bureți, absorb tot ce aud, iar unele noțiuni le pot percepe greșit. Astfel de idei scrise le pot da idei, care nu sunt benefice pentru ei, pentru viața de mai departe. Categoric nu”, spus aceasta.

Maximilian C. are aproape 20 de ani și este fratele unui elev de clasa a patra, tot din Iași. El este pentru intruziune și egalitate. Lucrează cu oameni din toată lumea, fiind creator și producător muzical. Doar că și el spune că un astfel de curs în școală trebuie predat cu mare atenție. Copiii și așa au probleme cu „bullying-ul în școli.”

Viorel C. este un părinte de copil care învață la gimnaziu, tot în Iași. Este șocat și revoltat de o asemenea materie care promovează egalitatea în drepturi între bărbați și femei.

„Psihologic și legal, copilul nu are dicernământ până la 18 ani, ziua în care poate vota. Abia atunci, copilul singur poate să discearnă binele de rău și invers. Niciun profesor nu este pregătit a preda o astfel de materie, ce să mai vorbim despre un elev care ar trebui să o și înțeleagă la justa realitate cotidiană”, a spus el.

Ghidul destinat profesorilor care predau egalitatea de gen în școală.