Evenimentul Zilei > International > Budapesta respinge și noul pact privind imigrația! Ungaria își va apăra granițele
Budapesta respinge și noul pact privind imigrația! Ungaria își va apăra granițele

Budapesta respinge și noul pact privind imigrația! Ungaria își va apăra granițele

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat vineri că Ungaria nu este de acord cu noul pact european referitor la migrație și azil propus  zilele trecute de executivul comunitar.

Şeful diplomației ungare spune că autoritățile de la Budapesta vor asigura paza frontierelor și nu vor permite accesul imigranților ilegali pe teritoriul Ungariei.
Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat că Ungaria are o părere extrem de negativă în ceea ce privește propunerea Comisiei Europene referitoare la pactul privind migrația și azilul, deoarece se pare că autoritățile de la Bruxelles nu au învățat din greșelile din ultimii ani și nu au renunțat la politica pro-imigrație.

Péter Szijjártó consideră că pachetul prezentat de executivul comunitar ar reprezenta o încercare fără speranță de a nu numi un sistem al cotelor, ceva ce în realitate este același lucru. Potrivit afirmațiilor sale, propunerea făcută publică zilele trecute s-ar referi la redistribuirea imigranților, ceea ce Ungaria nu poate sprijini, iar dacă s-ar înregistra noi fluxuri migraționale, ar reprezenta și riscuri serioase în ceea ce privește sănătatea, informează Rador!

De aceeași părere este și austriacul Sebastian Kurz. „Credem că distribuția în Europa a eșuat și că multe state o resping”, a spus șeful guvernului austriac, referindu-se la țările din Europa centrală care refuză să accepte migranții care au ajuns în Grecia sau Italia. „Nu va funcționa astfel, ci protejând mai bine frontierele externe, luptând împreună împotriva traficanților și trimiţând ajutor acolo”, a adăugat recent șeful guvernului austriac Sebastian Kurz.

O poziție simiară afișează, de altfel, de multă vreme și partenerele Ungariei din Grupul de la Visegrad, Polonia și Cehia,Preşedintele Cehiei, Andrej Babis, a subliniat pe Twitter că „protejarea graniţelor Europei şi stoparea migraţiei ilegale” ar trebui să fie principalele componente ale pactului privind migraţia. Reprezentanții Austriei, la rândul lor, au declarat deschs după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Comisia Europeană a înaintat foarte mult în direcţia promovată de noi, în special în zona repatrierilor, a protejării graniţelor externe şi a cooperării cu ţari terţe. Un lucru este însă limpede: distribuirea obligatorie a migranţilor a eşuat şi nu are vreun viitor în Uniunea Europeană”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: