Boala gravă care pune la pământ tinerii! Efectele dezastruoase ale pandemiei. Este alertă totală în Europa

Boala gravă care pune la pământ tinerii! Efectele dezastruoase ale pandemiei. Este alertă totală în Europa

Potrivit Comisiei Europene, adolescenții și tinerii au fost extrem de afectați de restricțiile din timpul pandemiei. Izolarea a dus la stres și anxietate, iar mulți dintre ei s-au apucat de fumat și au început să bea alcool.

Învățământul online și izolarea din timpul pandemiei de coronavirus a creat mari probleme în rândul adolescenților și tinerilor. „Au fost mai multe probleme. În primul rând, pentru elevi, în școli, din cauza învățământului online. Nu toate școlile erau pregătite. cursurile nu au fost prea bine pregătite. Adesea, tinerii nu au avut mediul tehnologic potrivit, deci nu au avut aparatura necesară și poate nici acces la internet.

S-a creat o ruptură între tinerii care au putut studia online și cei care au fost excluși din sistemul de învățământ în acestă perioadă. A doua problemă foarte importantă a fost creată de aspecte legate de sănătatea mintală din cauza izolării. Pentru că tinerii nu s-au putut întâlni, nu au putut interacționa", a explicat Sabine Verheyen, reprezentant al Comisiei Europene.

Stres și anxietate

Chiar dacă restricțilei au fost ridicate, efectele pandemiei continuă. În România au fost organizate sesiuni de recuperare a orelor pierdute, dar cea mai mare problemă rămâne starea psihică a tinerilor. Consilierii din școli trebuie să îi ajute pe aceștia să depășească momentul. De asemenea, dacă părinții observă schimbări de comportament, trebuie să își ducă copii la consiliere psihologică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă dinainte de pandemia de COVID-19, starea de sănătate mintală a populației din Europa reprezenta un motiv de îngrijorare. Un raport al Comisiei Europene  a evidențiat faptul că problemele de sănătate mintală afectau în 2018 aproximativ 84 de milioane de persoane din întreaga UE. Odată cu pandemie numărul lor a crescut simțitor mai ales în rândul adolescenților și tinerilor. Pandemia a provocat teamă, a dus la izolare, stres și anxietate, arată Comisia Europeană.

S-au înmulțit viciile

Mai multe studii efectuate la nivelul statelor europene, au arătat că s-a remarcat o creștere semnificativă a consumului de alcool și a fumatului, în special în rândul tinerilor.

În timpul primei carantine din Marea Britanie, un număr mai mare cu 4,5 milioane de adulți tineri au devenit consumatori de alcool. Transpunând cifra în procente, ar fi vorba despre o majorare a consumatorilor de băuturi alcoolice cu 40%. Potrivit unui studiu, peste 652.000 de tineri adulți au devenit fumători în timpul primei carantine din Marea Britanie.

Și în Franța numărul fumătorilor de crescut simțitor. Persoanele care au fumat mai mult în perioada pandemiei, în Franța, au avut vârste cuprinse între 18 și 34 de ani. Studiul subliniază că acestea au prezentat un nivel ridicat de educație și s-au confruntat cu anxietate.