„A vorbi de anularea Sărbătorii de Crăciun mi se pare total deplasat în acest moment. Știu că înainte e vorba de un eveniment care antrenează atenția întregii țări. Sper să nu se introducă în discuție o dublă măsură. Nu cred că e potrivit și nici corect să vorbim în cheie sumbră de Sărbătorile de iarnă”, a declarat Vasile Bănescu.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat recent faptul că perioada Sărbătorilor de iarnă va fi una cu restricții impuse de lupta împotriva coronavirusului. Șeful DSU susține că cetățenilor le va fi imposibil să petreacă sărbătorile de iarnă așa cum o făceau în anii trecuți. Cu alte cuvinte situația va fi una asemănătoare cu cea a Sărbătorilor de Paște.

„Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate, acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus”, a spus Arafat, titrează RomâniaTV.

La rândul său, și medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara este pesimist.

„Nu vă faceți planuri de Crăciun. Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă.

Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi închise și toate evenimentele restricționate”, a spus Musta.