Biografia lui Steve Jobs le rezervă românilor surprize despre Obama

Biografia lui Steve Jobs le rezervă românilor surprize despre Obama

Cartea scrisă de Walter Isaacson, care a fost lansată ieri cu surle şi trâmbiţe, va apărea în limba română în luna martie a anului viitor.

Moartea lui Steve Jobs de pe 5 octombrie 2011 a lăsat în urmă multe întrebări fără răspuns despre viaţa omului care a ridicat de la zero compania Apple. Biografia scrisă de Walter Isaacson încearcă să facă un portret complet al acestuia.

Director al postului CNN şi editor al revistei "Time", Isaacson a realizat biografia unor personalităţi ca Benjamin Franklin sau Einstein. El nu i-a dezvăluit ce a scris lui Jobs, iar acesta nu a cerut ca biografia să îl pună într-o lumină bună. După moartea lui Steve Jobs, comenzile pentru cartea care pe atunci nu era publicată au crescut cu peste 41% pe site-ul Amazon, care anunţa lansarea pe 21 noiembrie. Biografia poate fi comandată cu 17.88 dolari, la care se adaugă şi taxele de transport.

Cu toate costurile, cartea ajunge la preţul variantei ei electronice. Aceasta costă 22.48 de dolari la lansare, dar va ajunge la 19.88 de dolari. Pe Book Depository biografia costă 20 de dolari, iar transportul este gratuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care vor să citească biografia în limba română mai au de aşteptat până în luna martie. Atunci, Editura Publica va lansa varianta tradusă a cărţii lui Walter Isaacson.

CARTE

Fragmente din biografie Steve Jobs i-a vorbit lui Walter Isaacson despre:

  • procesul împotriva Android:

"Îmi voi da şi ultima suflare dacă trebuie şi voi cheltui fiecare bănuţ din cei 40 de miliarde de dolari pe care îi are Apple pentru a îndrepta această greşeală. Voi distruge Android pentru că este un produs furat. Sunt gata să declar război nuclear pentru asta."

"Nu vreau banii voştri. Nici dacă îmi oferiţi cinci milioane de dolari, nu îi doresc. Am destui bani. Vreau doar să nu mai folosiţi ideile noastre pentru Android, asta e tot ce vreau." 

  • creativitate şi disciplină:

"Sunt unul dintre puţinii oameni care înţeleg că producerea tehnologiei cere intuiţie şi creativitate şi că producerea unui lucru artistic cere o adevărată disciplină."

  • relaţia cu Obama:

"«Vă îndreptaţi spre o preşedinţie cu un singur mandat», i-a spus (Jobs - n.r.) preşedintelui Obama la începutul întâlnirii lor, insistând că trebuie să fie mai deschis către lumea afacerilor. Ca exemplu, Jobs a descris uşurinţa cu care companiile pot construi fabrici în China în comparaţie cu Statele Unite, unde «legile şi costurile inutile» fac asta foarte greu pentru ele."

  • Bill Gates:

"Bill este lipsit de imaginaţie şi nu a inventat niciodată nimic, de aceea cred că se simte mai bine acum făcând gesturi filantropice decât în lumea tehnologiei." <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/LjUYfQ6CUu0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiţi şi:

  • Moartea lui Steve Jobs. Greşeala prostească a unui geniu: în loc de operaţie, a ales acupunctura
  • Adevăratul motiv pentru care Steve Jobs a refuzat să-şi întâlnească tatăl biologic
  • Steve Jobs a dat mâna cu tatăl său biologic fără să ştie cine e