Evenimentul ZileiActualitateBill Gates și Warren Buffett, puşi pe fapte mari. Construiesc un nou tip de reactor care va revoluționa producția de energie

Bill Gates și Warren Buffett, puşi pe fapte mari. Construiesc un nou tip de reactor care va revoluționa producția de energie

Bill Gates și Warren Buffett, puşi pe fapte mari. Construiesc un nou tip de reactor care va revoluționa producția de energie
Bill Gates și Warren Buffett vor construi un nou tip de reactor nuclear în Wyoming Proiectul din Wyoming - statul care produce cel mai mult cărbune din SUA.

Bill Gates și Warren Buffett și-au propus să construiască un mic reactor cu tehnologie avansată chiar pe locul unei centrale de cărbune care se va închide.  TerraPower, fondată de Gates în urmă cu aproximativ 15 ani, și compania de energie electrică PacifiCorp au declarat că construirea centralei denumite Natrium va dura șapte ani.

Aşadar, companiile electrice conduse de prietenii miliardari Bill Gates și Warren Buffett au ales Wyomingul pentru a lansa primul proiect de reactor nuclear Natrium.

TerraPower, compania de energie electrică PacifiCorp, deținută de Berkshire Hathaway şi Warren Buffett anunță că va fi un reactor de 345 de megawați, o putere relativ modestă, răcit cu sodiu, mai exact prin transferul de energie termică prin topirea unei sări, care ar putea optimiza puterea sistemului până la 500 de MW.

Centrala va costa aproximativ 1 miliard de dolari.

„Credem că Natrium va va fi un exemplu care va genera schimbarea pentru industria energetică”, a declarat Bill Gates într-o conferință de presă.  “Acesta este drumul cel mai rapid și clar pentru a trece la o amprentă negativă de carbon”, a declarat guvernatorul Wyoming, Mark Gordon. „Energia nucleară este în mod clar o parte a strategiei mele de energie la cel  mai înalt nivel” în Wyoming, statul de producție de cărbune de top din țară.

La sfârșitul anului trecut, departamentul energetic din SUA a acordat TerraPower 80 de milioane de dolari ca finanțare inițială pentru a demonstra tehnologia Natrium, iar departamentul a angajat finanțare suplimentară pentru anii următori sub rezerva creditelor congresuale.

„Avem nevoie de acest tip de energie curată pe rețea în anii 2030”

Este declarația lui Chris Levesque, președintele și directorul executiv al TerraPower, care mai spune că va dura aproximativ șapte ani pentru a fi construită.

Experții în energie nucleară au avertizat că reactoarele rapide ar putea avea riscuri mai mari decât cele convenționale. Combustibilul pentru multe reactoare avansate ar trebui să fie îmbogățit cu o rată mult mai mare decât combustibilul convențional, ceea ce înseamnă că lanțul de aprovizionare cu combustibil ar putea fi o țintă atractivă, de exemplu, pentru teroriști. scrie theguardian.


Accesează: