Evenimentul Zilei > Monden > Elon Musk l-a „bătut” pe Warren Buffett în clasamentul miliardarilor
Elon Musk l-a „bătut” pe Warren Buffett în clasamentul miliardarilor

Elon Musk l-a „bătut” pe Warren Buffett în clasamentul miliardarilor

Elon Musk este mai bogat decât Warren Edward Veirdo Buffett, potrivit Indexului miliardarilor făcut de Bloomberg. Averea sud-africanului a crescut după ce acțiunile Tesla au atins un nou record istoric.

Astfel, Elon Musk a ajuns la 70,6 miliarde de dolari, ceea ce îl pune pe locul 7 în clasamentul Bloomberg. Pe de altă parte, Warren Buffett a donat săptămâna aceasta acțiuni de aproape 3 miliarde de dolari, iar averea sa a scăzut la 69,2 miliarde de dolari.

Clasamentul Bloomberg este condus de Jeff Bezos, a cărui avere a crescut în timpul pandemiei până la 189 de miliarde de dolari. În octombrie 2019, revista Forbes estima averea fondatorului Amazon la 114 miliarde de dolari.

Elon Musk este acum mai bogat decât Warren Buffett

Averea directorului executiv Tesla Inc. a crescut vineri cu 6,1 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, după ce stocul producătorului auto a crescut cu 11%. Musk este acum a șaptea persoană cea mai bogată din lume, în fața titanilor de tehnologie Larry Ellison și Sergey Brin.

Miliardarul de 49 de ani deține aproximativ o cincime din stocul restant al Tesla, care cuprinde cea mai mare parte a averii sale de 70,5 miliarde de dolari. Proprietatea sa majoritară de la  SpaceX reprezintă aproape 15 miliarde de dolari.

Acțiunile producătorului de mașini electrice au crescut cu 269 la sută în acest an. Evaluarea în plină expansiune a companiei a ajutat pe Musk să obțină o sumă de 595 milioane de dolari, ceea ce îl face cel mai bine plătit CEO în SUA.

Musk se ridică deasupra lui Buffett fiind în rândul celor mai bogați din lume: Steve Ballmer, fostul CEO al Microsoft Corp., și cofondatorii Google Larry Page și Brin, care au săltat Oracle of Omaha. Şi magnatul indian Mukesh Ambani l-a depășit pe Buffett săptămâna aceasta.

Mike Novogratz, investitorul în monedă digitală Galaxy Digital Holdings Ltd., a avertizat că evaluările companiilor de tehnologie devin mult prea mari și că micii investitori ar trebui să iasă de pe piață înainte de a se prăbuși.

„Suntem într-o exuberanță irațională – aceasta este o bulă”, a spus el vineri într-un interviu pentru Bloomberg Television. „Economia încetinește din cauza  Covid, totuși piața tehnologică creşte în fiecare zi. Este o bulă speculativă clasică”.

Depășirea lui Buffett este o încântare pentru Musk

Într-un interviu din mai, el a spus lui Joe Rogan că nu este „cel mai mare fan” al colegului său miliardar. De asemenea, Buffett l-a criticat pe Musk, spunând anul trecut că, deși Musk era un tip remarcabil, ar trebui o îmbunătățire în comportamentul său.