Evenimentul Zilei > Actualitate > Bill Gates anunță noi pericole pentru omenire
Bill Gates anunță noi pericole pentru omenire

Bill Gates anunță noi pericole pentru omenire

Bill Gates a vorbit despre alte două pericole care amenință omenirea.

Bill Gates anunță noi pericole pentru omenire.

Bill Gates  a făcut o nouă predicție sumbră despre următoarele două dezastre cu care se poate confrunta omenirea. Cofondatorul Microsoft a avertizat lumea încă din 2015 cu privire la probabilitatea unei noi pandemii cauzate de un virus respirator, cum ar fi coronavirusul. Într-o discuție organizată de TED și intitulată „Următorul focar? Nu suntem pregătiți ”, Bill Gates a subliniat că ar fi posibilă apariția unui nou virus și nu un război care ar distruge milioane de ființe umane. El a spus: „Dacă ceva poate ucide peste 10 milioane de oameni în următoarele câteva decenii, este probabil să fie un virus extrem de infecțios decât un război. Nu rachete, ci microbi ”.

Acum, într-un interviu cu Derek Muller, gazda canalului YouTube „Veritasium”, antreprenorul a subliniat care ar fi următoarele amenințări mortale cu care se confruntă omenirea. „Una este schimbarea climatică. În fiecare an, aceasta ar fi un număr de morți chiar mai mare decât am avut în această pandemie”, a spus Bill Gates. El a continuat apoi să definească al doilea pericol, chiar mai înspăimântător. „Bio-terorismul! Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să creeze un virus mortal. Probabilitatea de a ne  confrunta cu acesta este mai mult decât epidemiile cauzate în mod natural, precum cea actuală.”

Bill Gates anunță noi pericole pentru omenire

Șeful Microsoft a spus că nu se simte deloc satisfăcut de faptul că profeția sa din 2015 s-a împlinit. El s-a întrebat dacă ar fi putut fi mai convingător în a convinge oamenii să ia mai în serios amenințarea unei noi pandemii. Întrebat de Derek Muller cum a fost atât de sigur că va apărea o pandemie virală, Gates a răspuns: „Există o serie de viruși respiratori și era evident că va apărea unul mortal. Bolile respiratorii sunt foarte înspăimântătoare, deoarece te plimbi cu avionul, cu autobuzul deși ești infecțios. Spre deosebire de alte boli, cum ar fi Ebola, în care sunteți în cea mai mare parte a bolii pe un pat de spital, la acest virus, până când încărcătura virală te pine la pat, infectează multe alte persoane.”

Interviul vine în momentul în care numărul infecțiilor cu coronavirus din SUA se apropie de 27 de milioane, cu peste 450.000 de decese confirmate. Totalul deceselor din Covid în SUA echivalează cu aproape întreaga populație a orașului Liverpool din Marea Britanie.