Evenimentul ZileiInternationalÎncepe greul pentru Biden. Toate privirile s-au mutat asupra Iranului

Începe greul pentru Biden. Toate privirile s-au mutat asupra Iranului

Începe greul pentru Biden. Toate privirile s-au mutat asupra Iranului
Rachetele stocate sunt rachete de precizie cu o rază de acțiune de „sute de kilometri” și cu o „putere de distrugere foarte mare”.

Iran, rachete, Joe Biden. Joe Biden, președintele SUA are de luat decizii grele în privința rachetelor Iranului. O nouă bază de rachete a fost inaugurată, vineri, în provincia iraniană Hormozgan, la nord de Golful și Strâmtoarea Hormuz, de către generalul Hossein Salami, comandantul-șef al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice. Adică vârful de lance al armatei Republicii Islamice Iran, a anunțat televiziunea de stat.

„Rațiunea noastră de a fi este de a deveni mai puternici pentru a apăra integritatea teritorială și suveranitatea țării, precum și realizările Revoluției Islamice”, a spus generalul Hossein Salami într-un discurs televizat dintr-un tunel de la această bază subterană.

Iran, rachete, Joe Biden. „Facilitatea lungă de un kilometru inaugurată vineri este una dintre numeroasele locații de depozitare subterane similare pentru rachetele strategice de la forța navală a Gardienilor Revoluției”, a adăugat generalul Iranian, citat de agenția Xinhua.

Iran-Biden. Rachete puternice și distructive

Rachetele stocate sunt rachete de precizie cu o rază de acțiune de „sute de kilometri” și o cu „putere de distrugere foarte mare”, a adăugat el, indicând că acestea „sunt capabile să treacă prin sistemele de apărare de război electronic”.

Potrivit lui Hossein Salami, sistemele de lansare sunt ținute pregătite pentru operarea lor imediată de către  „nenumărați” ofițeri tineri ai Gardienilor Revoluției, în cazul „intenției ostile a inamicului”.

„„Dușmanii Iranului nu cred în puterea logicii, ci se bazează pe logica puterii”, a spus generalul, menționând că Teheranul nu a avut de ales decât să-și consolideze mijloacele militare pentru a împiedica voința și dominația inamicului de a se impune asupra Republicii Islamice Iran.

Pe de altă parte, vineri, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei , a deeclarat că Iranul nu se grăbește să vadă Statele Unite revenind la acordul nuclear internațional iranian și a cerut ridicarea sancțiunilor americane care îi sufocă economia.

SUA au datoria de a respecta dreptul poporului iranian. Biden și rachetele din Iran

Întrebarea nu este „dacă America se întoarce sau nu; nu ne grăbim și nu insistăm ca ea să se întoarcă ”, a spus Ali Khamenei.

„Cererea noastră rațională și logică este ridicarea sancțiunilor, iar sancțiunile trebuie ridicate” pentru că „este vorba despre dreptul uzurpat al națiunii iraniene”, a adăugat numărul unu iranian, care a vorbit în timpul unui discurs televizat, scrie AFP.

„Statele Unite și Europa, care urmează SUA, au datoria de a respecta acest drept al poporului iranian”, a spus el.

În 2015, Republica Islamică și Grupul celor Șase (China, Statele Unite, Franța, Marea Britanie, Rusia și Germania) au încheiat la Viena un Plan de Acțiune Comprehensiv Comun (JCPOA) care ar trebui să soluționeze problema nucleară iraniană după douăsprezece ani de tensiune.

Acordul oferă Iranului scutirea de sancțiunile internaționale în schimbul restricțiilor drastice asupra programului său nuclear și garanției că nu dobândește bomba atomică.

Prședintele Iranului, Hassan Rohani, s-a arătat deschis pentru un dialog cu noua administrație de la Washington, salutând victoria lui Joe Biden.

 

 

 


Accesează: