Pandemie: Belgia recurge la măsuri drastice. Nu se mai iese din țară decât în caz de „urgență”

Pandemie: Belgia recurge la măsuri drastice. Nu se mai iese din țară decât în caz de „urgență”

Belgia va interzice începând de miercuri, 27 ianuarie, şi până la 1 martie, toate călătoriile neesenţiale în afara şi spre această ţară. Este una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie.

Belgia: noi restricții în pandemie! Belgia va interzice începând de miercuri, 27 ianuarie şi până la 1 martie, toate călătoriile neesenţiale în afara şi spre această ţară, a anunțat comitetul naţional de criză. Motivul acestei decizii este oprirea răspândirii noilor mutaţii ale coronavirusului, precum cea prevalentă în Marea Britanie, transmite dpa, citată de Agerpres.

Potrivit mass-media locale, începând de miercuri, persoanele care vor să călătorească din sau spre Belgia vor fi obligate să prezinte un motiv valid pentru a li se permite trecerea frontierei. Spre exemplu, motivele pot fi îndatoririle familiale sau studiile. Regulile li se aplică şi rezidenţilor belgieni, care vor trebui să intre în carantină la sosire timp de 7 zile. Ei trebuie să prezinte teste PCR negative la coronavirus în prima şi în ultima zi de izolare. De la aceste reguli vor face excepție lucrătorii esenţiali şi cei din transporturi, care vor fi autorizaţi să se deplaseze în afara ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pandemie: nou val de restricții! Premierul a cerut restricții la frontiere în întreaga UE

Prim-ministrul belgian, Alexander De Croo, anunţase anterior că vrea introducerea de măsuri mai severe. La summitul virtual de joi, el i-a îndemnat pe omologii din Uniunea Europeană să ia măsuri similare în privinţa frontierelor. Cei 27 lideri UE s-au reunit joi seara prin videoconferinţă, consacrată luptei împotriva noilor tulpini Covid-19 și accelerării vaccinării. Introducerea unui certificat comun de vaccinare la nivelul UE a fost un alt subiect important al agendei.

Statele UE au fost de acord că deplasările neesenţiale ar trebui puternic descurajate. Totuși, statele UE nu au mers suficient de departe, consideră De Croo. În zilele premergătoare reuniunii de criză, premierul a argumentat că, deşi Belgia a descurajat călătoriile de Sărbători, 160.000 de oameni au plecat în străinătate. Mai mult, unii au transportat virusul 'în valize' la revenirea în ţară.

Pandemie gravă în Belgia. Este țara europeană cu 20.000 de victime 

Belgia, un stat cu 11,5 milioane de locuitori, a fost lovită grav de pandemie. Chiar dacă numărul de infectări şi  de spitalizări sunt stabile şi relativ scăzute faţă de alte țări europene, bilanţul deceselor a depăşit 20.000 de oameni.

Totuși, un semnal optimist este faptul că frizeriile ar putea fi redeschise la mijlocul lui februarie, după aproape 3 luni.