Evenimentul Zilei > Actualitate > „Declaraţiile lui Becali reprezintă răul Stelei”
„Declaraţiile lui Becali reprezintă răul Stelei”

„Declaraţiile lui Becali reprezintă răul Stelei”

Emeric Ienei şi psihiatrul Gabriel Diaconu susţin că declaraţiile patronului i-au terminat psihic pe fotbalişti.

Patronul stelist Gigi Becali se delectează terorizându-şi psihic jucătorii. Fostul oier a devenit un adevărat inchizitor, care taie în carne vie prin intermediul televiziunilor.
Efectul imediat s-a văzut pe teren, Steaua pierzând ambele meciuri cu Twente după nişte greşeli individuale incredibile (n.r. – Prepeliţă şi Tătăruşanu la meciul – tur şi, din nou, "Tătă" – la retur).
Scena cea mai reprezentativă pentru starea de spirit a steliştilor ameninţaţi constant de Becali a fost oferită de Alexandru Bourceanu. "Gladiatorul" a fost aproape să izbucnească în plâns după meciul de joi cu Twente, în timp ce acorda un interviu.
Emeric Ienei, cel mai mare antrenor din istoria Stelei, crede că prostiile pe care Gigi le debitează zilnic la televizor sunt nocive pentru "militari".
"Dacă unui om i se va spune repetat că e dobitoc, o să creadă asta"
"Jucătorii şi antrenorii au presiunea lor lăuntrică, izvorâtă din dorinţa de a obţine un rezultat bun. Eu am mai spus-o: toată această presiune pe care Gigi Becali o pune suplimentar pe echipă nu e bună. Toate aceste declaraţii reprezintă răul Stelei. Problemele unei echipe se discută în interiorul ei", ne-a declarat fostul tehnician.
Psihiatrul Gabriel Diaconu a explicat pentru EVZ că Gigi distruge grupul cu aberaţiile sale.
"Există riscul ca, la un moment dat, fotbaliştii să se detaşeze de aceste critici, să nu mai fie afectaţi. Asta e de rău pentru că individul se depărtează de grup. Nu va mai investi emoţional şi nu îşi va mai găsi apartenenţa. Dacă unui om i se zice tot timpul că e un dobitoc, la un moment dat va începe să creadă asta şi va acţiona ca un dobitoc", ne-a spus Diaconu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.