„Noi, românii, ne dăm singuri în cap. N-au cum să facă! Eu zic să-l luăm pe Dragnea să-l punem președinte și la fotbal, să pună Dragnea antrenorii. Asta a mai rămas, să ne pună și președinte la Federație, să pună Dragnea și arbitrii. Asta vrea să facă el… e mintea lui diabolică. Omul e machiavelic, să controleze tot! Controlezi, dar până o să dea Înalta Curte cu ciocanul și n-o să mai controlezi! La noi nu sunt bani publici, sunt bani privați”, a declarat Gigi Becali la DigiSport.

Și Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a avertizat că, dacă va fi adoptată o astfel de măsură, ar atrage sancțiuni din partea FIFA și UEFA.

„Legea 69/2000, articolul 88.1, propune ca MTS să poată să convoace o adunare generală la federaţiile sportive din România, care să propună alegerea organelor de conducere, aprobarea bugetului, inclusiv a strategiei. Acest lucru reprezintă cea mai mare ingerinţă politică care s-ar putea întâmpla în sportul românesc, care încalcă Costituţia României. 

FRF şi cred că şi celelalte federaţii, inclusiv COSR, putem fi într-o situaţie de cele mai grave sancţiuni care s-au aplicat vreodată în Europa. EURO 2020 poate să fie în pericol dacă avem parte de o asemenea modificare de legislaţie, fiindcă acest lucru ar duce la suspendarea FRF. Odată suspendată FRF, niciun club românesc nu ar putea să mai participe în cupele europene. Nicio echipă naţională nu va putea participa la competiţiile oficiale”, a arătat președintele FRF, conform realitateasportiva.net.

 

Te-ar putea interesa și: