Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu, despre OPERAȚIUNEA „NOI SUNTEM STATUL”. „Au început cu Adrian Năstase, apoi a urmat Ponta”
Băsescu, despre OPERAȚIUNEA „NOI SUNTEM STATUL”. „Au început cu Adrian Năstase, apoi a urmat Ponta”

Băsescu, despre OPERAȚIUNEA „NOI SUNTEM STATUL”. „Au început cu Adrian Năstase, apoi a urmat Ponta”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a explicat într-o intervenție TV implicarea pe care a avut-o în Operațiunea "Noi Suntem Statul".

Traian Băsescu nu a negat că aceste întâlniri au avut loc în timpul mandatului său, dar susține că nu a participat la nici una pentru că nu i s-a părut normal ca un șef de stat să fie prezent la astfel de evenimente.

„Eu aș vrea să fiu foarte clar. Eu nu mă dezic de activitatea acestor oameni în timpul mandatului meu. Vreau să precizez un lucru. Până la sfârșitul ultimului meu mandat nu am ce să le reproșez acestor oameni pentru că mi-au fost loiali. Poate doar situația fratelui meu.

Este clar că au derapat și i-a înnebunit puterea. Și-au creat și condiții de confort după ce s-au văzut bine sus în stat. Dar în același timp nu trebuie să exagerăm. Mă refer activitatea lor la „tenis”. Dacă ai nevoie de timp liber, ți-l faci. Chiar dacă este în timpul săptămânii.

Când era la Cotroceni îi chemam în weekend la muncă, nu vorbesc de magistrați, ci de oamenii mei. Printre cei prezenți la aceste petreceri erau doamna Stanciu și doamna Kovesi. Vă amintiți ce lecții de morală dădeau.

Priviți la creșterea explozivă a bugetului SRI. Acestea au început cu Adrian Năstase, apoi a urmat Ponta și Cioloș care le-a dat și mai mulți bani. Din punctul meu de vedere, acest buget ar trebui redus la jumătate.

Cat despre Elena Udrea, sper să aibă parte de un proces corect. Mai mult decât atât, acuzațiile sunt nefondate. Cred că judecătorii au destule dovezi să dea un verdict corect.

Nimeni nu are voie să ceară clemență pentru că a încălcat Constituția. În alte țări cum ar fi SUA sau Germania magistrații se schimbă foarte ușor. Nu cred că cineva trebuie iertat pentru încălcarea principiului separației în stat.

Eu nu m-am dus niciodată la zilele de naștere acestor oameni. Ca președinte nu te duci să bei o șampanie cu un subordonat. Sau cel puțin în capul meu”, a spus Train Băsescu la România TV.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.