Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Băsescu: „Înţeleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat”
Traian Băsescu: „Înţeleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat”

Traian Băsescu: „Înţeleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat”

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut astăzi, într-un dialog cu cititorii Hotnews.ro, că, dacă nu ar fi fost "mânat de gândul rapidei recuperări a credibilităţii României şi eu aş fi îndemnat la neparticipare".

Şeful statului a fost întrebat de ce îi pune pe „românii într-o astfel de situaţie, extrem de dificilă, îndemnându-i să meargă la vot şi să valideze prin prezenţa lor acest referendum organizat pentru a legitima o lovitură de stat?”
„Ştiu că atitudinea mea îi pune pe români într-o situaţie extrem de dificilă. Trebuie să-ţi spun că obiectivul meu nu a fost acesta, ci ideea ca prin vot românii pot arăta că democraţia este instaurată generalizat în poporul român. Asta ne-ar fi permis o mult mai rapidă reabilitare ca ţară în interiorul UE, pentru că ar fi demonstrat că poporul este deasupra clasei politice. Sigur, şi varianta neprezentării este una valabilă, şi înţeleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat”, a spus Băsescu, la Hotnews.ro

Preşedintele a mai fost întrebat dacă nu crede că „cifrele care trebuie comparate sunt ale celor care-şi doresc (votând DA) şi ale celor care nu-şi doresc (votând NU sau neprezentându-se la vot) demiterea preşedintelui?”.

„De acord cu raţionamentul tău. Singurul lucru extrem de important este legat de proporţia votanţi NU şi cei care stau acasă, pe de o parte, şi votanţi DA. Eu cred că cei cu DA vor fi mult mai puţini”, a subliniat Băsescu.
CITIŢI ŞI:

  • STRATEGIA USL: Voturile pe listele speciale nu se mai numără separat. Ştampilele de vot, secretizate
  • Băsescu, despre prelungirea programului de vot până la 23: E clar că vor să facă ceva cu referendumul
  • FARSA USL nu trebuie legitimată. Puciştii Ponta şi Antonescu te vor la vot. Ignoră-i!
  • Traian Băsescu, la mitingul de la Iaşi: "Spuneţi «NU» iubitorilor de puşcăriabili pe 29!"
  • INTERVIU. Cătălin Stoica: Nu toţi cei care spun că vin la referendum vor şi veni

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: