Traian Băsescu analizează situația pandemiei din România și trage o concluzie sumbră despre ceea ce urmează să se întâmple în țară. De altfel, postarea de pe Facebook a fostului președinte începe într-o notă tragică, dar pe care ulterior o explică.

„Nimic nu va mai fi la fel!

Ne iluzionăm că după una două luni, viaţa noastră va reveni la normalul de dinaintea epidemiei/pandemiei COVID-19. Niciodată!  Drama globală care a început în China şi a cuprins tot globul, înainte de a fi o dramă a prezentului este mai degrabă o posibilă tragedie a viitorului care ne aşteaptă.

Cred eu că, aşa cum oamenii evoluează şi viruşii ucigaşi ai viitorului evoluează şi sunt deja în proces de elaborare în natură. O natură pe care noi oamenii am transformat-o fără voia ei, iar la rându-i natura a încetat să mai fie un prieten al pământenilo”, a scris fostul președinte pe rețeaua de socializare.

Băsescu continuă să vorbească despre vaccinul care „probabil va fi disponibil peste 2 – 3 ani”, menționând că întotdeauna vor exista asimptomatici care să transmită virusul mai departe.

„Această pandemie nu va trece cu uşurinţă. Probabil 2 – 3 ani până când va exista un vaccin pentru fiecare cetăţean al globului, măsurile de distanţare socială, măştile, mănuşile, pentru copii şi oameni maturi vor rămâne principalul mod de a ne apăra.

Asimptomaticii vor fi identificaţi la un moment dat ca fiind riscul major la sănătatea celor din jur. O uriaşă problemă va fi cu asimptomaticii care neştiuţi de nimeni, nici măcar de ei înşişi, vor purta virusul ucigaş în societate, în familie, la locul de muncă.

Vom ajunge să ne ferim de colegii de la birou, de vecini, de fraţi, de prieteni. O „moştenire” îngrozitoare pe care ne-o va lăsa SARS-COV-2 şi care, nu va putea fi lichidată decât prin testarea masivă a populaţiei pentru a putea fi depistaţi şi trataţi asimptomaticii”, a scris Băsescu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE