Evenimentul Zilei > International > Bani de la un oligarh rus pentru campania lui Trump din 2016? Suma e ridicolă
Bani de la un oligarh rus pentru campania lui Trump din 2016? Suma e ridicolă

Bani de la un oligarh rus pentru campania lui Trump din 2016? Suma e ridicolă

Doi agenți electorali ai Partidului Republican din Statele Unite sunt acuzați că au facilitat unui bogătaș rus să contribuie cu bani la campania din 2016 a lui Donald Trump.

Actul de acuzare susține că Jesse Benton și Doug Wead au acționat de comun acord luând 100.000 de dolari de la un cetățean rus neidentificat pentru a-i obține acestuia o întâlnire cu candidatul Trump la o strângere de fonduri din Philadelphia, pe 22 septembrie 2016.

Nu există nicio indicație în rechizitoriu că Trump sau asistenții săi de campanie ar fi știut vreo clipă de faptul că banii provin de la un donator rus.

Din 100  000 de dolari, numai 25 000 au ajuns în conturile campaniei Trump

Actul de acuzare sugerează că Benton și Wead erau mai curând interesați să-și umple propriile buzunare decât să strângă bani pentru campania lui Trump. Astfel, deși au luat 100.000 de dolari de la oligarhul rus, numai 25.000 de dolari au ajuns în conturile Trump Victory, o societate mixtă înregistrată de campania Trump și Comitetul Național Republican. Ceilalți 75 000 de dolari par să fi intrat în buzunarul lui Benton.

Jesse Benton, în vârstă de 43 de ani, a fost grațiat de președintele Donald Trump cu o lună înainte de a-și părăsi funcția tot în ceea ce privește nereguli legate de campanieile electorale. Acum, Benton și Doug Wead, în vârstă de 75 de ani trebuie să răspundă pentru șase capete de acuzare, inclusiv pentru facilitarea contribuției unui cetățean străin la o campanie electorală.

Cei doi pledează nevinovat

Într-o audiere video în fața Curții Districtuale a SUA din Washington, cei doi au pledat nevinovat.

Benton este un veteran al politicii americane. Este socrul și fostul consilier al senatorului Rand Paul și a condus campania de realegere a influentului senator Mitch McConnell în 2014.
În ceea ce-l privește pe Wead, acesta a scris o carte înpreună cu George H.W. Bush înainte ca acesta să devină președinte în 1989. Wead s-a bucurat, de asemenea, de acces la Casa Albă și în timpul președinției lui Trump. De altfel, Wead este reprezentat în acest caz de doi foști avocați ai lui Trump,, Jay Sekulow și Jane Raskin.

Întrebat despre acuzații, Sekulow a spus într-o declarație: „Doug Wead este un scriitor respectat și un susținător al cauzelor caritabile. El a pledat nevinovat cu privire la aceste acuzații și va continua să pledeze corespunzător în fața instanței. ”

Cazul împotriva lui Benton și Wead a fost repartizat judecătorului Trevor McFadden, judecător numit de Trump, scrie Politico.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: