În cantonamentul echipei FC Baia Mare de la Ocna Șugatag se află de câteva zile și Cristian Daminuță, jucătorul legitimat încă la AC Milan.

În vârstă de 21 de ani, Daminuță a acceptat să joace până la vară la Baia Mare în vaza prieteniei care îl leagă de antrenorul maramureșenilor, Romulus Buia.
"Ultima oară am jucat la FC Tiraspol"

"Am ales FC Maramures Universitar Baia Mare pentru domnul Romică Buia, pe care-l cunosc de aproape 10 ani.
Am şi jucat împreună, dânsul îmi ştie calităţile şi poate să mi le pună în valoare.

N-am mai jucat de o lună şi jumătate, de când am intrat în vacanţă. Ultima oară am jucat la FC Tiraspol, în Republica Moldova, unde am evoluat în nouă partide, am marcat trei goluri şi am avut un tur reuşit, pot să spun.

Mai multe rămâne să demonstrez în Baia Mare", a spus Daminuţă conform emm.ro.
Buia: "Este un băiat de mare caracter, chiar și un fotbalist bun"

Romulus Buia, 41 de ani, spune că transferul lui Daminuță e unul de bun augur pentru echipa sa: "Nu știu când a mai avut Baia Mare un jucător de la AC Milan.

A zis că dacă poate să vină să mă ajute vine și eu cred că ne va ajuta. Este un băiat de mare caracter, chiar și un fotbalist bun".
A debutat cu gol

La primul meci în tricoul noii sale echipe, Daminuță a și marcat. Jucătorul venit de la AC Milan a transformat un penalty în victoria, 2-1, cu Sighetul Marmației, echipă din liga a III-a.

Considerat o mare speranță a fotbalului românesc, Cristian Daminuță a învățat fotbalul în orașul natal, la Timișoara. În 2008, la doar 17 ani, Daminuță era transferat de Inter Milano.

În 2010, incredibil, ajungea la AC Milan, într-o afacere efectuată de cele două rivale și care cuprindea mai mulți jucători tineri.

Daminuță nu a evoluat însă nici măcar un minut pentru Inter și Milan.