Aveţi grijă ce faceţi cu degetul mijlociu în faţa camerelor radar! Ce amendă poţi lua

Aveţi grijă ce faceţi cu degetul mijlociu în faţa camerelor radar! Ce amendă poţi lua

Un bărbat plin de zel care a arătat de peste 20 de ori degetul mijlociu unei camere radar este bun de plată. Amenda va fi destul de usturătoare.

Un bărbat care a arătat de peste 20 de ori degetul mijlociu unei camere radar instalate de Poliţia germană riscă să primească o amendă usturătoare, au anunţat luni autorităţile din oraşul Bergneustadt, citate de DPA.

Convins că nu i se va depista maşina, bărbatul şi-a încercat norocul transformat în ghinion

Încrezător că automobilul pe care îl conducea nu putea să fie depistat, autorul acestei fapte a trecut prin faţa camerei radar de peste 20 de ori, circulând cu viteze de până la 128 de kilometri pe oră pe o stradă în care viteza maxim admisă este de 70 de kilometri pe oră.

Pe lângă gestul menţionat, el a fluturat prin aer un chebap, s-a strâmbat în faţa camerei şi a făcut gesturi obscene cu mâinile în faţa ecranului dispozitivului radar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum a fost recunoscut bărbatul

Automobilul fusese închiriat pe numele unei companii care dăduse faliment, ceea ce înseamnă că şoferul nu a putut fi identificat într-o primă fază, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei locale.

Bărbatul în cauză, un tânăr de 23 de ani, a fost însă recunoscut de un angajat al unui oficiu fiscal pentru amenzi din Bergneustadt, un oraş cu mai puţin de 20.000 de locuitori, care a văzut automobilul în cursul zilei de vineri.

Tânărul şi-a recunoscut faptele şi a spus că voia să îl facă de ruşine pe fostul lui patron. Faptul că tânărul nu deţine un permis valid de conducere a automobilului îi va aduce cel mai probabil o amendă şi mai mare, informează Agerpres.

Un alt caz tot cu un şofer german care a arătat degetul mijlociu la camera radar

Şoferul de 26 de ani a reușit să-și mărească amenda de 75 de ori. Putea plăti doar 20 de euro, numai că gestul său necugetat a fost aspru sancţionat.

În momentul în care  trecea prin faţa radarului acesta ridica degetul mijlociu. Poliția rutieră a raportat cazul ca fiind necorespunzător, iar fapta sa a fost catalogată drept o infracțiune. Instanța a stabilit iniţial o amendă de 1.500 de euro și interdicția de a conducere o lună. Taxa? Fiindcă gestul său a fost jignitor în traficul rutier (Beleidigung im Straßenverkehr ), amenda sa a ajuns până la 4.000 de euro.