Evenimentul Zilei > International > Fotografie VIRALĂ: Macron şi degetul MIJLOCIU
Fotografie VIRALĂ: Macron şi degetul MIJLOCIU

Fotografie VIRALĂ: Macron şi degetul MIJLOCIU

O fotografie a lui Emmanuel Macron cu doi tineri din Saint-Martin, produce rumoare pe social media. Unul dintre tineri îndreaptă degetul mijlociu spre preşedinte, iar Macron a reacţionat imediat.

Emmanuel Macron riscă prea mult cu imaginea sa prezidenţială? Seful statului francez a pozat alături de doi tineri pe insula Saint-Martin. În poză, unul îndreaptă degetul mijlociu spre el. O fotografie care nu se dorea provocatoare din partea autorului, dar care a suscitat polemici în metropolă.

Această fotografie este urmarea unei secvenţe neprevăzute din vizita oficială  a lui Emmanuel Macron. O ploaie torenţială l-a făcut pe reşedinte să se refugieze într-un imobil unde a întâlnit şi a vorbit cu un fost condamnat pentru tâlhărie.

Răspunsul preşedintelui

Emmanuel ''Jupiter'' Macron, n-a lăsat ca incidentul să se propage. În timpul unei conferinţe de presă, duminică, la Saint-Barthélémy, şeful statului a reacţionat mai ales datorită difuzării fotografiei de către Marine Le Pen, care a categorisit poza drept ''ruşinoasă'', ''de neiertat''.

''Ceea ce m-a făcut să mă bat în alegeri cu Marine Le Pen, este ca astăzi să mă aflu aici.  Eu iubesc fiecare copil al Republicii, indiferent de prostioarele pe care le face. El n-a putut alege unde să se nască, unde să fie educat, n-a avut şansa multor alţi tineri'', a reacţionat preşedintele întrebat despre poză.

''Eu sunt preşedintele Republicii franceze şi nu voi abandona nimănui poporul meu'' explică el într-un prim moment. După ce a explicat că cei doi tineri ajutaseră o fată cu dizabilităţi să vină să-şi vadă preşedintele, el a scăldat polemica pe cale să devină exagerat de umflată. ''Aceşti tineri au fost capabili să facă acele gesturi, fiindcă eu le-am trezit încredere, i-am respectat, asta e Republica. Ei, oricând mi se vor adresa cu 'domnule preşedinte'. Dintr-un discurs plin de ură, practicat de adversarii politici,  nimeni nu va reţine nimic'', a concluzionat el, notează Le Parisien.