Avertismentul crunt al experților: Vaccinul nu va pune capăt pandemiei!
- Antonia Hendrik
- 25 octombrie 2020, 07:14
Dezvoltarea unui vaccin Covid-19 s-ar putea să nu ne ajute să punem capăt pandemiei Covid-19, avertizează experții în boli infecțioase, sugerând că modalitatea cea mai bună este ca omenirea să înveţe să trăiască în aceste condiții..
Peste 41 de milioane de oameni au contractat virusul la nivel mondial, cu 1,13 milioane de decese, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.
De asemenea, multe guverne au căutat să-i ajute pe experți în această cursă pentru obținerea vaccinului Covid-19, oferind fonduri pentru a permite companiilor să-și mărească producția chiar înainte ca vaccinul să fie aprobat.
Dr. David Heymann, expertul care a condus divizia de boli infecţioase a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în timpul epidemiei de SARS din 2002-2003, crede că guvernele îşi pun prea mult speranţele în dezvoltarea unui tratament, într-un moment în care comunicarea, procesele de testare şi măsurile de prevenţie sunt cât se poate de importante.
Multe ţări cred că vaccinul va rezolva problema
Consilierul-şef pe probleme ştiinţifice din cadrul guvernului britanic, Patrick Vallance, a declarat săptămâna aceasta că virusul SARS-CoV-2 are toate şansele să devină la fel de endemic precum gripa anuală.
Dezvoltarea unui vaccin durează în medie 10 ani. Cel mai rapid proces de creare a fost pentru oreion şi a durat patru ani
Când a fost întrebat cum pot învăța oamenii să trăiască cu pandemia, Heymann a răspuns: „Persoanele trebuie să știe cum să-și facă propriile evaluări ale riscurilor, așa cum fac pentru infecțiile cu transmitere sexuală, pentru tuberculoză sau pentru alte infecții.”
„Trebuie să facă propriile evaluări ale riscurilor și să înțeleagă ce măsuri pot lua pentru a preveni infectarea lor și pentru a preveni infectarea celorlalți”, a spus el.
Monica Gabor, pe mâna recuperatorilor. Irinel Columbeanu a băgat-o în bucluc
Dragnea, dat în vileag. Ce a dat la schimb contra vizitei la Trump. Dezvăluirea vine de peste Ocean
„Este vorba despre cum înţeleg oamenii că acest virus: dacă este destinat să devină endemic, va deveni endemic indiferent de ceea ce am face. Dar putem încetini acest lucru până la un nivel care să provoace mai puține perturbări în societățile noastre și o rată a letalităţii mai mică ”, relatează cnbc.