Avantajele și dezavantajele postului intermitent. Cine nu trebuie să-l țină

Avantajele și dezavantajele postului intermitent. Cine nu trebuie să-l ținăAlimente Sursa foto: David Izquierdo | Dreamstime.com

În ideea de a fi mai sănătoși și de a scăpa de kilogramele în plus, mulți oameni apelează la diverse metode de slăbit, care nu le fac însă tuturor bine. Una dintre acestea este postul intermitent, care are atât avantaje, cât și dezavantaje.

Postul intermitent presupune că oamenii aleg să mănânce într-un interval de opt-zece ore, după care să nu mai consume nimic în afară de lichide timp de 14-16 ore. Medicul Mihail Pautov, gazda emisiunii MediCOOL și care promovează pe rețelele sociale un stil de viață mai sănătos, a vorbit despre ce este bine să includem în alimentația noastră și despre cât de benefic este postul intermitent.

Avantajele și dezavantajele postului intermitent

Întrebat despre postul intermitent, medicul Mihai Pautov a spus că acest subiect ar trebui discutat îndelung. Această metodă de alimentație este una utilă pentru că îți dă o oarecare disciplină, iar celule încep ca după câteva ore să curețe resturile din corp. Numai că, nu toată lumea poate ține acest tip de post, fiind contraindicat celor care au probleme cu digestia sau cu bila.

„Postul intermitent înseamnă să mănânci într-o fereastră de timp, 6-8-10 ore, şi apoi să nu mai mănânci deloc. Dar e important să nu concentrezi toate mesele într-un interval foarte scurt, mai ales seara, pentru că impactul metabolic ar putea fi un dezavantaj.

E foarte bun ca program pentru că îți dă o oarecare disciplină. Un avantaj important atunci când postești este că după 12-14 ore apare acest efect de autofagie, corpul începe să caute nutrienţi în corp, iar celulele curăţă efectiv nişte resturi. Este o metodă dovedită prin care îți poţi prelungi viaţa. Nu e recomandat pentru cei cu probleme digestive, probleme cu bila. Aceste persoane ar putea să aibă niște efecte adverse gastro-intestinale neplăcute”, a spus medicul Mihai Pautov.

S-a inventat pastila care dă toată medicina peste cap! „Schimbă circuitele din creier și ajunge chiar în mușchii inimii”

Sursa: Arhiva EVZ

Ouăle și legumele verzi, ideale de inclus în alimentație

Potrivit medicului, în fiecare zi el consumă terci de ovăz, fiind un aliment ieftin și ușor de găsit în magazine. Fiind un ovăz integral, acesta are și un aport de fibre semnificativ pentru organism. De asemenea, nu lipsește din dieta lui nici oul. El a făcut referire la studiile care arată că persoanele care consumă dimineața două ouă, fierte, au șanse mai mari să slăbească.

„Cred că oul este unul din cele mai complexe, ieftine, bune și sănătoase alimente existente în România. Are un aport ideal de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine şi minerale. Este extrem de nutritiv. Sunt studii care arată că persoanele care mănâncă două ouă pe zi dimineața ajung să slăbească mai ușor. Atenție, e vorba de ouă fierte, nu prăjite!

De nelipsit sunt legumele și, în special, legumele verzi. Dacă putem să consumăm crucifere, cum ar fi broccoli, kale, orice este verde, și, în special, de un verde închis, e foarte bine”, a mai spus acesta. Nici carnea nu trebuie evitată, fiind ideal ca aceasta să fie combinată în fiecare zi cu legume și să nu fie consumată în exces, potrivit gsp.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News