Evenimentul Zilei > International > Autoritățile au găsit o HARTĂ a aeroportului din Bruxelles în casa celui care a planificat BAIA DE SÂNGE din Paris
Autoritățile au găsit o HARTĂ a aeroportului din Bruxelles în casa celui care a planificat BAIA DE SÂNGE din Paris

Autoritățile au găsit o HARTĂ a aeroportului din Bruxelles în casa celui care a planificat BAIA DE SÂNGE din Paris

Desene şi o hartă a aeroportului din Bruxelles au fost găsite într-un computer şi într-un un stick de memorie USB într-un apartament din Atena, unde Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi coordonatorul atentatelor din noiembrie trecut de la Paris, a stat în ianuarie 2015, a anunţat vineri site-ul grec Skai.gr, citând surse poliţieneşti, potrivit agenţiei de presă belgiene Belga.

Conform ziarului belgian Le Soir, jurnaliştii greci au calificat drept "problematic" modul în care a decurs schimbul de informaţii între autorităţile belgiene şi cele elene cu privire la acest caz. Parchetul din Grecia nu a confirmat pentru Belga aceste informaţii, informează Agerpres.

Abdelhamid Abaaoud este descris de asemenea ca lider al celulei teroriste Verviers (oraş din Belgia situat în apropiere de graniţa cu Germania), care a fost formată în aceeaşi lună ianuarie din 2015. 

În februarie 2015, în timpul unei operaţiuni antiteroriste în Belgia, poliţiştii au găsit documente care relevau pregătirea unor atentate de anvergură pe teritoriul belgian. Abaaoud a scăpat de arestare atunci, întrucât se afla în Siria. 

Tot el este suspectat de a fi coordonatorul atentatelor de la Paris şi Ile-de-France din 13 noiembrie anul trecut. El reuşise iniţial să fugă, dar a fost ucis apoi într-o operaţiune a poliţiei 18 noiembrie 2015 în Saint-Denis, o suburbie din nordul capitalei franceze.