Evenimentul ZileiSocialAudiențele serialului „The Crown” au explodat. Ce i-a atras pe spectatori

Audiențele serialului „The Crown” au explodat. Ce i-a atras pe spectatori

Audiențele serialului „The Crown” au explodat. Ce i-a atras pe spectatori
Audiențele serialului „The Crown”, care prezintă viața familiei regale a Marii Britanii au explodat, în ultimul timp, numărul celor care îl urmăresc fiind din ce în ce mai mare.

Audiențele unui serial despre familia regală a Marii Britanii au explodat, în ultima perioadă. Este vorba despre show-ul „The Crown”, difuzat de platforma de streaming Netflix. Creșterea fulgerătoare a audiențelor pentru serialul Netflix se datorează interviului acordat de Meghan Markle şi prinţul Harry lui Oprah Winfrey. Cei doi au vorbit în cadrul unui program special difuzat pe 7 martie în SUA şi a doua zi în Marea Britanie, după cum relatează EFE.

Potrivit unei analize  pe audiențe, realizate de centrul de consultanţă Nielsen, în săptămâna 8 – 14 martie, imediat după interviu, au fost vizualizate de 449 de milioane de minute din „The Crown” pe Netflix. Creșterea este, conform analiștilor, de peste 85,5 % faţă de săptămâna precedent. La momentul respective au fost înregistrate 242 de milioane de minute de vizualizare.

Media de audienţă pe Netflix, ca și pe alte platforme de „streaming” se calculează în minute de vizualizare şi nu ca număr de spectatori. Această metodă este folosită deoarece este un lucru obişnuit ca mai mulţi useri să împartă acelaşi cont.

Serialul britanic s-a plasat, de asemenea, printre primele 10 programe cele mai vizionate în acea săptămână. Chiar și în condițiile în care cel de-al patrulea sezon a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut.

Agenția Nielsen a estimat că cele mai urmărite episoade au fost cele din primele sezoane, în special cel intitulat „Favourites”. În aceste episode, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se întâlnește cu fiii săi pentru a afla care este cel favorit.

Despre serialul „The Crown”

„The Crown” este un serial de ficţiune difuzat de Netflix. Show-ul prezintă viaţa reginei Elisabeta a II-a de la nunta ei cu prinţul Philip în 1947 şi până la începutul secolului XXI.

Fiecare sezon are acţiunea plasată pe parcursul unui deceniu. Ultimul sezon se concentrează pe întâmplările din mandatul de prim-ministru al lui Margaret Thatcher, care a durat din 1979 şi până în 1990. De asemenea prezintă și relaţia turbulentă a prinţesei Diana (Lady Di) cu familia regală.

Serialul şi distribuţia sa au fost recompensați la Globurile de Aur, la premiile Emmy, ale Sindicatului Actorilor de la Hollywood, precum şi la premiile producătorilor şi scenariştilor.


Accesează: