Evenimentul Zilei > Monden > Cât timp îți ia să vezi cele mai populare seriale din lume
Cât timp îți ia să vezi cele mai populare seriale din lume

Cât timp îți ia să vezi cele mai populare seriale din lume

Un amator de seriale are nevoie de aproape 3.000 de ore pentru a viziona, de la început și până la final, cele mai populare producții de televiziune din lume.

Cât îți va lua să vezi cele mai populare seriale din lume

Pandemia a influențat comportamentul cetățenilor obligați să-și petreacă timpul în izolare. În anul 2020, serialele și filmele vizionate online au devenit unele dintre cele mai populare forme de divertisment. Numărul de abonați ai platformelor de streaming a crescut exponențial. Oricine se putea abona la o vizionare online.

Nevoiți să-și petreacă timpul la domiciliu, departe de alte forme de distracție, oamenii s-au dedicat vizionării serialelor. Zeci și sute de ore au fost petrecute în fața ecranelor dispozitivelor media.

Seriale mai noi, sau mai vechi, mai lungi, de șase – șapte sezoane, sau miniserii au fost devorate, cu lăcomie, în lipsă de altceva.

Echipa de analiști Picodi.com a decis să calculeze cât timp i-ar lua unui iubitor de seriale să urmărească, de la un capăt la altul, cele mai importante show-uri de televiziune. Au fost comparate producțiile care au obținut, de-a lungul vremii, cele mai mari ratinguri și care au înregistrat cel mai mare număr de spectatori.

Cât timp îți ia să vezi cele mai populare seriale din lume

Conform unui comunicat de presă transmis de site-ul Picodi.com, primul loc în clasamentul producțiilor animate merge la „The Simpsons”. Difuzarea acestei serii a început undeva în 1998. Serialul are aproape 700 de episoade, de la un capăt la altul. „The Simpsons” este una dintre cele mai populare producții de televiziune. A devenit sursă de insiprație pentru numeroase meme.

Cineva interesat să urmărească toate episoadele trebuie să aibă foarte mult timp liber la dispoziție. Aceasta deoarece vizionarea tuturor seriilor presupune 322 de ore de vizionare. Adică aproape 14 zile petrecute non-stop în fața ecranului.

A doua cea mai lungă producție din listă este seria „Supernatural”. Pentru a urmări acest serial este nevoie de 246 de ore. Pe locul trei vine „House”, cu 131 de ore.

 

Printre cele mai scurte și, totuși, foarte populare producții se numără mini-seria „Cernobîl”. Aceasta durează doar 5 h 27min de vizionare neîntreruptă. De asemenea, „Queen’s Gambit” necesită 6h 35min. de vizionare.

În total, dacă cineva este interesat să urmărească cele mai populare seriale din toate timpurile, ar avea nevoie de 2.806 de ore. Un adevărat maraton care s-ar întinde pe parcursul a 175 de zile, cu pauze de somn, de opt ore.

Vezi mai jos lista completă a celor mai populare seriale și a timpilor necesari pentru a le viziona.