Au venit "galacticii"

Au venit "galacticii"

Bratu si Zicu s-au antrenat ieri alaturi de ceilalti dinamovisti.

La Dinamo, campioana din Liga I la fotbal, a avut loc ieri reunirea „galacticilor”. Florin Bratu si Ianis Zicu, vedetele aduse in aceasta vara pentru a straluci in atacul „cainilor rosii”, au efectuat, incepand cu ora 10.00, primul antrenament sub comanda tehnicianului Mircea Rednic.

Celelalte achizitii facute pana acum de gruparea „ros-albilor” sunt „varful” Daniel Oprita, care are deja la activ trei sedinte de pregatire alaturi de noii sai colegi, stoperul Vali Nastase si mijlocasul Hristu Chiacu, ambii fiind invoiti ieri. In urmatoarele doua saptamani, Dinamo se va pregati in tara, urmand ca pe 4 iulie sa plece intr-un turneu de pregatire in Austria.

„Braziliaaaaaaaaaa!”

Ne puteți urmări și pe Google News

Revenirea lui Bratu si a lui Zicu la Dinamo a starnit un interes urias din partea presei si a suporterilor. La antrenamentul desfasurat ieri pe o arena secundara din Soseaua Stefan cel Mare, in timp ce Zicu si Bratu dadeau ture de teren cot la cot cu Bogdan Lobont, Adrian Ropotan, Radu Stefan, Claudiu Niculescu si „secundul” Iulian Mihaescu, din tribuna s-a auzit un strigat care s-a propagat in tot Complexul Sportiv Dinamo. „Braziliaaaaaaaaaa!”, a tipat prelung un fan dinamovist, starnind chiuituri din partea jucatorilor.

Dupa ce au terminat antrenamentul de acomodare la care au luat parte, Bratu si Zicu au plecat la vestiare, moment in care de la marginea terenului au disparut ca la un semn toate camerele de televiziune, atrase ca un magnet de cele doua vedete. Jucatorii ramasi pe teren s-au simtit ignorati, motiv pentru care si-au strigat in gura mare nemultumirea.

„Numai pentru „galactici” ati venit la antrenament! Sa nu va mai prindem pe-aici altadata!”, au strigat Cristi Pulhac si Cosmin Moti, sustinuti de Mircea Rednic. 

„Lasa ca te scoatem noi din echipa!”

In zona vestiarelor a izbucnit ieri un conflict intre un fan al lui Ianis Zicu si mijlocasul Andrei Margaritescu. „E frumos ce ai zis tu despre Zicu? Ce-ai cu el? Las ca va spargem noi masinile!”, l-a abordat respectivul suporter pe „China”, dar jucatorul a plecat la vestiare fara sa-i raspunda.

In momentul in care Margaritescu a dat sa plece de la stadion, fanul l-a luat iarasi la rost pe jucator. De aceasta data, „inchizatorul” i-a replicat nedumerit: „Dar ce-am zis?”. „O sa-ti mai dea tie pase Zicu? Lasa ca te scoatem noi din echipa!”, a amenintat suporterul, care apoi i-a cerut socoteala si lui Rednic pentru presupusele reprosuri formulate de Margaritescu la adresa lui Zicu.

Cu o zi inainte, Margaritescu comentase pe un ton neutru si deloc razboinic posibila plecare a lui Ianis la Sahtior Dontek, daca Dinamo va rata calificarea in grupele Ligii Campionilor: „Dinamo nu sta in niciun jucator. Va merge mai departe si fara Zicu”. 

Claudiu Niculescu continua sa uimeasca. Altadata un adversar al antrenamentelor, „Clau-gol” alearga de rupe pamantul in ultimul timp, pregatindu-se exemplar.

Se spune ca persoana care a reusit sa-l motiveze pe Claudiu este tocmai Diana Munteanu, cea care i-a devenit recent sotie. Miercuri, in ziua in care s-a casatorit, Niculescu a fost la stadion. Desi proaspat casatorit, jucatorul a participat si la sedinta de pregatire de ieri, la o zi dupa ce s-a insurat.

Preparatorul fizic Constantin Niculae spune ca Niculescu are un chef nebun de munca. „Se antreneaza si in vacanta. Anul acesta, Claudiu m-a sunat pe 3 ianuarie, spunandu-mi ca vrea sa iasa la antrenament. M-a lasat masca”, a dezvaluit tatal lui Marius Niculae.

Pe Ze Kalanga il paste amenda

Angolezul Ze Kalanga nu s-a prezentat nici ieri la antrenament si il paste o amenda consistenta, fiind recidivist in ceea ce priveste actele de indisciplina.

„Mi-a zis ca abia marti ajunge la Bucuresti! De azi (n.r. - ieri) i-a intrat in vigoare amenda. Va plati pentru fiecare zi de vacanta. Nu-i la prima abatere”, a mentionat Mircea Rednic.

Oficialii campioanei se gandesc sa-i faca vant lui Ze. Pentru cedarea mijlocasului, Dinamo solicita 500.000 de euro. In trecut, africanul a fost ars la buzunar cu 5.000 de euro, dar  amenda i-a fost stearsa, la interventia antrenorului.

VICIU

Patru „caini” trag din tigara

Caldura i-a molesit pe jucatorii dinamovisti si la antrenamentul de ieri. Doctorul Liviu Batineanu le-a pregatit fotbalistilor bauturi energizante, cu multe minerale. De asemenea, medicul le-a impus jucatorilor sa manance consistent dimineata, inainte de a veni la antrenament.

Acum doua zile, lui Cosmin Moti i s-a facut rau (privirea i s-a incetosat, avand nevoie de cateva clipe pentru a-si reveni), deoarece nu mancase nimic inainte sa plece de-acasa.

Caldura excesiva, pe fondul unei alimentatii necorespunzatoare, poate provoca lesinul, in conditii de efort fizic ridicat, sustine doctorul. Si fumatul accentueaza starea de disconfort. Din lotul actual al „cainilor”, patru fotbalisti fumeaza. Cap de lista este Bogdan Lobont. Recent, selectionerul Victor Piturca a dezvaluit ca „Lobont si Chivu fumeaza ca serpii”.