Atac la metroul din Paris, soldat cu patru răniți. Suspectul, în vârstă de 27 de ani, a fost reținut

Atac la metroul din Paris, soldat cu patru răniți. Suspectul, în vârstă de 27 de ani, a fost reținut Metrou. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Atac în metroul din Lyon. Cel puțin patru persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul la metroul din orașul Lyon, din estul Franței, a declarat poliția, adăugând că atacatorul a fost arestat.

Atac în metroul din Lyon. Patru persoane au fost rănite cu un cuțit

Patru victime au fost rănite cu cuţitul duminică într-un atac în metroul din oraşul francez Lyon, au anunţat autorităţile locale. Prefectura celui de-al treilea oraş ca mărime din Franţa şi viceprimarul Mohamed Chihi, responsabil cu securitatea, au anunţat că a fost arestat un suspect.

Separat, procurorul din Lyon, Thierry Dran, a declarat pentru AFP că viața lor nu este în pericol. Sursele spun că atacatorul este marocan şi că două victime au fost rănite în abdomen, iar una la braţ.

„Gândurile noastre sunt alături de cei trei răniţi”, a scris viceprimarul Mohamed Chihi pe platforma X, după primul anunţ privind numărul acestora. Bilanţul a fost actualizat ulterior și s-a ajuns la patru victime.

Ne puteți urmări și pe Google News

ImagineAtac în metroul din Lyon. Sursa foto: X

O anchetă a fost deschisă pentru „tentativă de omor”

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.40 pe linia B, în apropiere de Place Jean-Jaures din districtul 7 al orașului, potrivit unei surse din poliție.

„Poliția națională a interogat un individ în urma unui atac cu cuțitul în apropiere de stația de metrou Jean-Jaures din Lyon”, a declarat prefectura Auvergne-Rhône-Alpes.

„Trei victime sunt tratate de serviciile de urgență”, a adăugat prefectura regională. Conform surselor, suspectul este în vârstă de 27 de ani, cunoscut cu antecedente infracţionale, şi nu a avut niciun fel de revendicări religioase sau politice. Prefectura a adăugat că respectivul nu are cazier şi că a fost spitalizat de mai multe ori pentru probleme psihiatrice.

De asemenea, osursă din poliţie a confirmat detaliile privind identitatea presupusului agresor şi a adăugat că nu există „elemente” care să indice un act terorist, scrie straitstimes.com.