Evenimentul Zilei > Politica > Atac fără perdea al opoziției! „Orban a luat-o complet razna! Au ajuns atât de ordinari…”
Atac fără perdea al opoziției! „Orban a luat-o complet razna! Au ajuns atât de ordinari…”

Atac fără perdea al opoziției! „Orban a luat-o complet razna! Au ajuns atât de ordinari…”

Decizia premierului Ludovic Orban de a scoate polițiști civili pe străzi, pentru a surprinde în flagrant cetățenii care nu respectă regulile de distanțare socială și purtarea măștii de protecție, a iritat foarte mult pe unii politicieni din opoziție. Unul dintre liderii acesteia face chiar o legătură între noile reguli și vremurile triste ale dictaturii.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac fără ocolișuri la adresa premierului Ludovic Orban, fostul său coleg de partid în PNL, în perioada imediat după Revoluție.

„A luat-o complet razna”, a declarat vineri fostul liberal, după ce a Guvernul a deschis o linie TelVerde unde oamenii îi pot reclama pe cei care nu respectă măsurile de siguranță împotriva Covid-19.

Politicianul a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care chestionează foarte dur inițiativa lui Orban, în care vede o încurajare mascată pentru populație ca să reclame la poliţie persoanele care nu respectă regulile anti-COVID-19.

„Nu m-aș mira să ofere și recompense!”

Orban a luat-o complet razna! Doar așa îmi explic măsurile extreme pe care guvernul PNL-USR-PMP le ia în numele luptei cu coronavirusul. Au ajuns atât de ordinari încât îi încurajează pe români să se toarne unii pe alții. Adică au deschis o linie verde în care poți turna pe cei care nu poartă mască. Nu m-aș mira să ofere și recompense celor care toarnă. Dacă s-a înhăitat cu Băsescu/Petrov ce să învețe? Turnătorii!

Oameni buni, trecem prin vremuri grele, este adevărat, dar nu o să ne fie mai ușor turnându-ne la Miliție unii pe alții. Nu o să trecem mai ușor peste lunile astea dacă o să ne dezumanizăm și devenim cu toții niște Petrovi!”, și-a exprimat îngrijorarea liderul ALDE.

Noua eră a trădătorilor?

Politicianul ALDE consideră că aceste măsuri ar fi începutul unei dictaturi, și face chiar o similitudine cu bolșevismul, perioada neagră a istoriei secolului 20, resimțită foarte bine și în România.

„Pe drumul pe care ne împinge guvernul Orban țara noastră a mai fost. În vremuri când vecinii erau încurajați să-și toarne vecinii care ascultau „Europa Liberă” sau „Vocea Americii”. În vremuri când oamenii erau încurajați să-i toarne pe cei care complotau împotriva dictaturii sau intenționau să fugă din țară. Aici vor să ne aducă Iohannis și Orban? Să trăim în secret? Să ne ascundem din nou de vecini și de prieteni?

Vă îndemn pe toți să nu urmați aceste ordine absurde. Nu acceptați să ajungeți atât de jos încât să vă turnați vecinii și prietenii! Nu acceptați să ne întoarcem în timp 50 de ani! Nu acceptați să aducem bolșevismul în viețile noastre!

Sunt alte măsuri care pot fi luate împotriva celor care ne pun sănătatea în pericol. Avem legi, avem poliție, avem un milion de funcționari publici, nu au decât să aplice legile, dar fără abuzuri și fără să ne transforme pe toți în turnători!”, scrie în încheiere Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: România TV