Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac armat în SUA. O persoană și-a pierdut viața, iar alte patru au fost grav rănite
Atac armat în SUA. O persoană și-a pierdut viața, iar alte patru au fost grav rănite

Atac armat în SUA. O persoană și-a pierdut viața, iar alte patru au fost grav rănite

Mai multe persoane au fost împușcate într-un magazin din Texas, USA. În urma atacului, o persoană și-a pierdut viața.

O persoană şi-a pierdut viaţa joi şi alte câteva au fost rănite, dintre care patru grav, într-un atac armat într-un magazin de mobilă din statul  Texas, SUA,  a anunţat poliţia locală, potrivit AFP.

Presupusul autor al tirurilor a fost arestat şi este vorba despre un „angajat al magazinului”, a scris pe Twitter poliţia oraşului Bryan. Motivaţiile sale rămân necunoscute deocamdată.

„În jurul orelor 14:30 (19.30 GMT) am fost informaţi despre un atac armat, agenţii au intervenit şi au găsit mai multe victime la faţa locului”, a declarat Jason James, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Bryan, oraş situat între Houston şi Dallas.

O persoană a murit, a spus el apoi pentru AFP. De asemenea, cinci persoane au fost rănite, dintre care patru grav, şi internate în spital.

Acest incident a avut loc la câteva ore după ce preşedintele Joe Biden a dezvăluit la Casa Albă măsuri specifice pentru a limita proliferarea armelor de foc în Statele Unite, unde atacurile armate sunt un flagel recurent.

Un al atac armat a avut loc recent în SUA

Amintim că, în urmă cu două luni, într-un atac armat care a avut loc într-un magazin de arme din Louisiana, trei persoane au fost ucise iar alte două au suferit răni grave.

Incidentul s-a produs în orașul Metairie, situat la doar câțiva kilometri de New Orleans. Atacatorul a împușcat două persoane în magazin, a transmis șeriful șeriful din Jefferson Parish Louisiana, Joseph Lopinto. Cele două persoane împușcate au decedat la fața locului. Alte două persoane au fost rănite în afara magazinului, dar au scăpat cu viață.

A treia persoană ucisă este chiar atacatorul. Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată.

CITEȘTE ȘI Turcia: 32 de foști militari, închiși pe viață după lovitura de stat eșuată

CITEȘTE ȘI Teamă fără susținere reală în jurul AstraZeneca. 400.00 de români vaccinați, niciun caz de tromboză