Evenimentul Zilei > International > SUA schimbă regulile. Joe Biden a anunțat măsurile pentru limitarea accesului la armele de foc
SUA schimbă regulile. Joe Biden a anunțat măsurile pentru limitarea accesului la armele de foc

SUA schimbă regulile. Joe Biden a anunțat măsurile pentru limitarea accesului la armele de foc

Joe Biden a anunțat ce măsuri va lua pentru a împuțina violențele provocate în SUA de armele de foc.

Se schimbă regulile în Statele Unite ale Americii. Joe Biden a anunțat că se vor implementa noi măsuri pentru controlul armelor de foc. Președintele american a mai completat că este o “rușine” ceea ce s-a întâmplat în SUA din cauza armelor.

„Nimic din ceea ce recomand nu încalcă în niciun fel Amendamentul al doilea al Constituţiei. Sunt false argumentele care sugerează că ar fi vizate drepturi prevăzute prin Amendamentul al doilea al Constituţiei. Violenţele armate din Statele Unite sunt o epidemie şi o ruşine pe plan internaţional. Trebuie să înceteze”, a spus președintele SUA în cadrul declarației susținută în Rose Garden, la Casa Albă, alături de vicepreședinta Kamala Harris, conform The Hill, citat de Mediafax.

Joe Biden a solicitat Departamentului Justiției să propună noi reguli pentru depistarea armelor modificate artizanal sau deținute ilegal.

Controalele psihologice se vor intensifica

Biden a mai cerut intensificarea controalelor psihologice în rândul posesorilor și viitorilor cumpărători de arme de foc.

În plus, pistoalele cu dispozitive de fixare pe braţ vor fi reclasificate, astfel încât să fie verificate mai atent de autorităţi. Preşedintele SUA a cerut Congresului să adopte rapid măsuri pentru extinderea controalelor asupra vânzărilor armelor de foc.

Joe Biden urmează să îl numească pe David Chipman, un activist pentru intensificarea controalelor la achiziţionarea armelor de foc, în funcţia de director al Oficiului pentru Alcool, Tutun şi Arme de Foc.

Mai multe incidente armate, soldate cu numeroase victime, au avut loc recent în statele Colorado, Georgia şi California.